Početna Vijesti Narod je čuo za muku Nininog oca: Pogledajte red koji se stvorio...

Narod je čuo za muku Nininog oca: Pogledajte red koji se stvorio da bi pomogao djevojčici i vratiće vam se vjera u ljude!

Nina Ninković je 11-godišnja djevojčica koja je počela da prodaje krofne koje njena mama pravi kako bi sakupila novac za liječenje svog tate Zorana. Njenu čeličnu volju prepoznali su mnogi koji su došli u novosadsko naselje Adice kako bi kupovinom krofne makar malo doprinijeli Nininoj borbi. Međutim, jučer je to učinio mnogo veći broj Novosađana, jer je Nina krofne od 19 časova prodavala na Trgu slobode.

Kako se moglo vidjeti u Novom Sadu, velika djela bivaju prepoznata srcem, pa su tako Novosađani formirali dugi red kojim su “opasali” čitav glavni gradski trg, kako bi kupili krofnu od Nine.

– Ja sam prvo htjela da prodajem krofne za džeparac. Ali sam se sjetila da bih mogla da pomognem tati i da skupimo što prije novac za njegove lijekove. Tako sam počela da prodajem zbog njega – ispričala je djevojčica koja je kada se pročulo za sve prodala i 500 krofni za jedno popodne koliko je bila na svom štandu.

Novosađani su se brzo organizovali i odlučili da joj priskoče u pomoć.

– Na društvene mreže postavili smo inicijativu da se jave svi koji bi mogli da se pridruže pravljenju krofni, a sve u cilju što veće prodaje a samim tim i bržeg prikupljanja novca za liječenje Nininog oca. Možemo reći da je odziv zadovoljavajući, a ono čemu se nadamo je da se priključi što više volontera – rekao je za “Blic” Stevan Babić iz novosadskog tima “Kreni – promijeni”.

Ninino veliko djelo, kao i njene mame koja krofne pravi brzo su prepoznali svi Novosađani, toliko da im sada treba pomoć u pripremi krofni koje se prodaju brže nego što stignu da ih naprave.

Zato su pozvani svi koji mogu da pomognu u pravljenju krofni koje bi Nina prodavala da pozovu na brojeve telefona 062/9725942 i 062/1916360, a volonteri će doći do njihove adrese radi preuzimanja krofni.

Novac potreban za liječenje u Moskvi

Inače, Ninin tata Zoran je 2016. godine izgubio vid usljed ablacije retine. U martu 2022. ponovo se javlja ablacija i dijagnostikovana je simpatička oftalmija i panuveitis i time Zoran biva životno ugrožen. Odlazi u kliniku na Zvezdari gdje dobija sistemsku terapiju, hemoterapiju i imunosupresivne kapi. Nakon godinu dana pojava fibrina zbog kojeg mu se magli vid javlja se i izražena fotofobija. Prati se stanje cijelog organizma zbog visokih doza hemoterapije.

Sada je Zoranu potrebna pomoć kako bi mogao da ode na liječenje u Moskvu. Novčana sredstva su potrebna za dalju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lijekova, liječenje u zemlji i inostranstvu kao i za putne troškove i smještaj.

Ukoliko neko nije u mogućnosti da pomogne pravljenjem krofni ili da dođe na mjesta prodaje krofni može izvršiti uplate na račun:

Zoran Ninković, Veternik, ulica Atar 29e

dinarski račun: 160-600000173151063

devizni račun: RS35160600000173153003

IBAN: RS35160600000170895813

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

SMS poruka 161 na 3800

Izvor: Blic