Početna Vijesti Ispituju se snimci razgovora i glasova sa broda koji je bio u...

Ispituju se snimci razgovora i glasova sa broda koji je bio u kontaktu sa podmornicom koja je doživjela imploziju

Kanadski istražitelji ispitat će snimke razgovore i glasova sa broda Polar Prins sa kojeg je podmornica “Titan” krenula ka olupini Titanika. Podmornica je doživjela imploziju na dnu okeana, a svih pet članova posade je nastradalo.

Riječ je audio-snimcima sa broda mosta koji su sačuvani, navode istražitelji.

Također su ispitani posada i članovi porodice stradalih su ispitani o brodu Polar Prins koji se sa zastavama spuštenim na pola koplja, u subotu vratio u Sent Džons, glavni grad Njufaundlenda i Labradora, prenosi CNN.

Kejti Foks, predsjednica Odbora za sigurnost u saobraćaju Kanade, rekla je da cilj istrage nije da se neko okrivi, već da se rasvijetle okolnosti onoga što se dogodilo i zašto se desila nesreća. Također je cilj da se ubuduće smanje rizici u sličnim misijama. Kanadska policija vodi istragu o smrti pet osoba uslijed implozije na podmornici Titan.

Pored britanskog istraživača Hamiša Hardinga, u podmornici su bili još jedan od najbogatijih ljudi u Pakistanu i njegov sin tinejdžer, izvršni direktor kompanije u čijem je vlasništvu podmornica i francuski istraživač, prenosi Avaz.