Početna Vijesti Majka dječaka ubice pokušala da napusti Srbiju: Policija je odmah zaustavila

Majka dječaka ubice pokušala da napusti Srbiju: Policija je odmah zaustavila

Miljana K., majka dječaka ubice iz OŠ “Vladislav Ribnikar”, zaustavljena je jučer kada je pokušala da sa kćerkom napusti Srbiju, saznaje “Blic”.

Miljana K. je pokušala da ode iz zemlje preko graničnog prelaza Prohor Pčinjski, ka Sjevernoj Makedoniji, ali je policija zadržala.

Podsjetimo, protiv Miljane K., majke maloljetnog dječaka ubice koji je ubio devet svojih vršnjaka i čuvara škole “Vladimir Ribnikar” krajem prošlog mjeseca pokrenuta je istraga zbog sumnje da je zanemarila i zlostavljala dječaka ubicu prije zločina. Ukoliko se dokaže da je izvršila ovo krivično djelo, njoj prijeti kazna zatvora do tri godine.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu 23. maja saopštilo je da je policiji naloženo da prikupi obavještenja vezano za majku dječaka ubice.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad tada je naloženo da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice dječaka ubice i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Ukoliko se dokaže da je majka zanemarivala svoje dužnosti kao roditelja, vaspitavanja djeteta njoj će biti zaprijećena kazna zatvora do 3 godine.

Izvor: Blic