Početna Vijesti Prijatelj pakistanskog milijardera i njegovog sina koji su nastradali na podmornici: “Sulejman...

Prijatelj pakistanskog milijardera i njegovog sina koji su nastradali na podmornici: “Sulejman nije pošao na put da bi udovoljio svom ocu, ovo je istina”

Nakon što je sestra Šahzade Davuda koji je nastradao na podmornici Titan na dnu Atlanskog okeana, u blizini olupine Titanika, zajedno sa sinom Sulejmanom (19) i još trojicom putnika, rekla da je tinejdžer bio prestravljen pred putovanje i da je na put krenuo kako bi udovoljio svom ocu koji je bio opsjednut ovim brodom, oglasio se prijatelj porodice Davud. On tvrdi da je ovo istina.

Sulejmanova tetka rekla je za NBC News da je dječak pošao na putovanje do ostataka broda Titanik da bi ispunio očevu želju, a putovanje se desilo za vrijeme vikenda kada se obilježavao Očev dan kao i da tinejdžer “nije bio baš za to”.

“Znate da ja kao što je Šahzada imao, takođe imam dvoje djece, ćerku i sina koji ima 20 godina, malo je stariji od Sulejman, koji je bio avanturista kao i njegov otac. Uvijek se penjao po drveću trčao bos po bašti.

Ako bi trebalo da opišem odnos oca i sina, zapravo odnos nas četvorice (Šahzade i njegovog sina i njega samog i njegovog djeteta) dvije stvari su se zaista izdvojile. Prva je ljubav jednog prema drugome, a druga je poštovanje sa kojim smo se odnosili (ili se odnosimo) jedan prema drugom.

Šahzada i Kristin (njegova supruga) šalili su se jedni sa drugima, djeca su to činila isto sa roditeljima. Imali su jako blizak odnos u kojem su jedno drugome mogli svašta da kažu. Dakle, ne postoji svijet koji bih mogao da zamislim u kojem bi Sulejman izrazio ovakvu rezervu, a Šahzada i Kristin ga ne bi slušali, jednostavno to se ne bi dogodilo”, rekao je Osman Vahid za TalkTV, prenosi Daily mail.

Šta je rekla Sulejmanova tetka

Azmeh Davud izjavila je da je Sulejman Davud bio prestravljen prije ukrcavanja na podmornicu Titan (OceanGate Expeditions Titan), u kojoj su pored njega i njegovog oca stradala još trojica istraživača.

Prema njenim riječima, Sulejman “nije bio baš za to” da krene na put, kao i da se osjećao prestravljeno, ali da je na kraju odlučio da krene jer je putovanje bilo za vikend kada se obilježavao Dan očeva pa je želio da udovolji svom tati, koji je bio veliki zaljubljenik u Titanik.

Azmeh Davud dala je telefonski intervju za NBC News, uključila se iz Amsterdama gdje žvi sa suprugom Džonatanom. U tom intervjuu rekla je da je izuzetno teško podnijela vijest da je podmornica zarobljena na dnu okeana. Nestrpljivo je čekala vijesti o potrazi za Titanom.

Ispričala je i da je posljednjih nekoliko godina izgubila kontakt sa bratom koji nije podržvao odluke svoje sestre o tome kako će se ona liječiti od multipla skleroze. U intervjuu je poručila da je držala u rukama svog mlađeg brata kada se rodio.

Azmeh se prijsetila da je njen brat bio “apsolutno opsjednut” Titanikom od malih nogu i da su stalno gledali britansku dokumentarnu dramu iz 1958. “Noć za pamćenje” o potopljenom brodu kompanije White Star Line. I ona je bila fascinirana ovim brodom, rekla je da se nikada ne bi usudila da krene do olupine Titanika.

Reditelj filma “Titanik” Džejms Kameron 2012. o nemilosrdnom mjestu gdje se desila tragedija.

Porodica Davud i porodice ostalih nastradalih uputile su potresne poruke povodom tragične vijesti.

Ono što je trebalo da bude putovanje oca i sina za najljepšu uspomenu, pretvorilo se u tragediju. Porodica Davud kao i porodice ostalih žrtava bore se sa nezamislovom tugom i bolom.

 (Blic Žena)