Početna Vijesti Kompanija OceanGate: Nažalost, putnici nestale podmornice su izgubljeni

Kompanija OceanGate: Nažalost, putnici nestale podmornice su izgubljeni

OceanGate Expeditions, kompanija koja raspoređuje brodove za dubinske ekspedicije i koja je organizovala podmorničku ekspediciju do Titanica, saopštila je kako vjeruje da su svi putnici nestale podmornice “nažalost izgubljeni”.

“Sada vjerujemo da su naš izvršni direktor Stockton Rush, Shahzada Dawood i njegov sin Suleman Dawood, Hamish Harding i Paul-Henri Nargeolet nažalost izgubljeni”, stoji u saopćenju ove kompanije.

Istakli su da su ovi ljudi bili pravi istraživači koji su dijelili poseban avanturistički duh i duboku strast za istraživanjem i zaštitom svjetskih oceana.

“Naša srca su uz ovih pet duša i svakog člana njihovih porodica u ovom tragičnom vremenu. Žalimo zbog gubitka života i radosti koju su donijeli svima koje su poznavali”, poručili su.

Kompanije je dodala da je ovo izuzetno tužno vrijeme za posvećene zaposlenike koji su iscrpljeni i duboko tuguju zbog ovog gubitka.

“Cijela porodica OceanGate duboko je zahvalna za nebrojene muškarce i žene iz više organizacija međunarodne zajednice koji su ubrzali širok raspon resursa i radili jako teško u ovoj misiji. Cijenimo njihovu posvećenost pronalaženju ovih pet istraživača i njihove dane i noći neumornog rada u podršci našoj posadi i njihovim porodicama”, naveli su.

Na kraju su poručili da je ovo vrlo tužno vrijeme za cijelu zajednicu istraživača i za svakog člana porodica izgubljenih na moru.

“S poštovanjem molimo da se poštuje privatnost ovih porodica u ovom najbolnijem trenutku”, zaključili su.

Izvor: Klix