Početna Vijesti Dječak (2) pronašao pištolj i ubio svoju trudnu majku: Preminula i ona...

Dječak (2) pronašao pištolj i ubio svoju trudnu majku: Preminula i ona i nerođeni sin!

Trudna 31-godišnja žena preminula je nakon što je u leđa upucao njezin dvogodišnji sin u američkoj saveznoj državi Ohajo. Laura Ilg, koja se nalazila u 34. sedmici trudnoće, nazvala je hitnu službu prošlog petka i prijavila da je povrijedio njen mališan nakon što se dočepao njenog pištolja.

Njen suprug potvrdio je kako je također primio poziv od svoje žene, koja je vrištala i govorila mu da pozove policiju. Policija je objavila poziv u kojem se čuje kako Ilg panično moli za pomoć. Prema NBC Newsu, Ilg je dispečeru rekla kako se nalazi na spratu i da joj potrebna pomoć.

– Jesu li vam ulazna vrata otključana – upitali su je iz hitne službe.

– Recite im da provale, molim vas, požurite – odgovorila im je Ilg.

Policija navodi kako su policajci stigli na mjesto događaja tri minute nakon što je upućen prvi poziv te su nasilno ušli u kuću, prenosi Sky News.

– Laura je prevezena u Medicinski centar Fisher Titus, gdje je obavljen hitan carski rez – dodali su.

Vlasti su objavile da je njen nerođeni sin umro manje od sat vremena nakon poziva, a naknadno je preminula i majka. Potvrđeno je kako je pištolj kojeg se mališan domogao bio SIG Sauer P365.

Policajci su preuzeli pištolj, zajedno s čahurom i napunjenim spremnikom.

Ilg i njen suprug ispričali su vlastima da su pištolj držali na noćnom ormariću u njihovoj spavaćoj sobi. U kući su pronađene i sačmarica i airsoft puška.

Još niko nije optužen za ubistvo, a policija je rekla da će nalazi istrage biti proslijeđeni lokalnom tužilaštvu.

Avaz.ba