Početna Showbiz Marija posjetila Mustafu koji je spavao ispod mosta u Zenici: Platila mu...

Marija posjetila Mustafu koji je spavao ispod mosta u Zenici: Platila mu kiriju, račune i obroke za godinu dana

Pjevačica Marija Šerifović ispunila je obećanje i konačno je stigla da posjeti momka iz Zenice, Mustafu Hrustića, za kog se čulo nakon što je objavljen intervju sa njim, a na kojem se vidi i kako spava ispod jednog mosta u pomenutom gradu.

Marija je sada, pored brojnih obaveza našla slobodno vrijeme i posjetila Mustafu u rodnoj Zenici, a sve je prenijela putem svog YouTube kanala.

Ona je iznenadila Mustafu i posjetila ga u stanu u koji se nedavno uselio, a svoje obećanje, kao i uvijek, ispunila je i Mustafi je platila kriju za stan za narednih godinu dana, tačnije od kraja avgusta ove godine do kraja avgusta sljedeće, 2024. godine.

Pored kirije, gazdarici kuće dala je novac i za račune, također za godinu dana.

Njen menadžer je Mustafu, nakon Marijine posjete, odveo u obližnji restoran u rodnoj Zenici, gdje će, dokle god to on bude želio, imati besplatne obroke. Konkretno, tri dnevno.

– Mustafa je divan dečko, ovakvih primjera sigurno ima na hiljade, ali ako smo mu malkice popravili i olakšali život makar na trenutak, pa eto i tih godinu dana – rekla je Marija a zatim potapšala po srcu i prstom pokazala ka nebu.

Mustafina životna priča veoma je teška. Kao sedmogodišnji dječak ostao je bez roditelja, a ljudi koji su vodili brigu o njemu su ga od malih nogu primoravali da zarađuje. Tako je Mustafa izgubio pravo na srećno i bezbrižno djetinjstvo, ali i pravo na školovanje, zbog čega sada plaća cijenu.

– Ja sam od sedme godine pjevao na ulici. Otac mi je nastradao. Mi smo spali niz pećinu automobilom. Otac nam je poginuo, a brat i ja smo ostali živi. Imam ožiljak na licu – počeo je svoju potresnu ispovijest Mustafa.

– Tada su nas preuzeli drugi ljudi, pa smo morali raditi za druge. Ako ne doneseš dovoljno para, onda nam prijete batinama. Pa smo mi bježali od kuće. Nisam gledao da li je snijeg, kiša, spavao sam ispod balkona.

Kao vrlo mlad Mustafa se zaljubio i sklopio brak sa svojom partnericom, ali je doživio razočaranje.

– Došao sam do 17. godine. Oženio sam se i mislio sam da ću biti veseo. Žena me je varala. Volio sam je, ali sam otišao i prebolio je. Bili smo u braku tri godine. Ona i ja smo završili, nemamo kontakt. Snašao sam se. Pjevao sam po ulici, Srećko me je snimao. On je dobar i njemu se zahvaljujem. I jedna gospođa me je sklonila s ulice. Puno joj hvala. Kad je bila najveća zima, primila me je u svoj dom. Jeste da je i ona bolesna, ali kuvala mi je i brinula o meni – pričao je Mustafa sa zahvalnošću u glasu.

Izvor: Telegraf.rs