Početna Vijesti Osumnjičeni za masakr u Mladenovcu pravi probleme u zatvoru: Udario šamar drugom...

Osumnjičeni za masakr u Mladenovcu pravi probleme u zatvoru: Udario šamar drugom robijašu

Sami su prekinuli sukob i pozvali službu za obezbjeđenje

Uroš B. (21), osumnjičeni za masovno ubistvo kod Mladenovca, kako saznaje Telegraf, u pritvoru u Smederevu pravi probleme.

Prema informacijama koje su dobili, on je udario šamar drugom pritvoreniku, i ovaj njemu. Sami su prekinuli sukob i pozvali službu za obezbjeđenje.

U krvavom piru ubio osam osoba

On je iz Specijalne zatvorske bolnice u kojoj je bio na vještačenju, vraćen u pritvor u Smederevu.

Inače, prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu naređena su dva vještačenja u slučaju masakra kod Mladenovca.

Uroš Blažić 4. maja ove godine sijao je smrt po selima Malo Orašje u Dubona. U krvavom piru ubio je osam osoba, a ranio 14.

Blažić je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu priznao da je na ljude pucao jer je “osjećao da su mještani stvarali zavjeru protiv njega, da je bio izložen podsmijehu, ruganju, ismijavanju”.

Nakon ubistva, policija je uhapsila njegovog oca, ujaka i brata. Njima je svima određen pritvor do 30 dana.

Prijetio taksisti i putnici

Blažić je masakr izveo samo dan nakon masovnog ubistva djece u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru. Smrt je počeo da sije iz sela Malo Orašje, a zatim došao u Dubonu. Nakon što mu se očev “mercedes” zaglavio u obližnoj njivi ukrao je automobil. Kradenim vozilom došao je naplatne rampe “Mali Požarevac” prijetio taksisti i putnici taksija bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca, gdje je i uhapšen.

Blažiću se stavljaju na teret krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašteno korištenje tuđeg vozila. On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac R.B. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pronađeno nekoliko stotina metaka

Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava s mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje.

On se, također, nalazi u pritvoru, kao i ujak osumnjičenog U.B, G.G. koji se također sumnjiči za krivična djela neovlaštena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija.

avaz.ba