Početna Vijesti BEZ IJEDNOG SIMPTOMA BOLESTI PREMINUO/ Bećir Bećirović iz Srebrenice preminuo u...

BEZ IJEDNOG SIMPTOMA BOLESTI PREMINUO/ Bećir Bećirović iz Srebrenice preminuo u Njemačkoj, prikuplja se novac za transport tijela!

Srebreničanin Bećir Bećirović (41) iznenada je preminuo u Njemačkoj, 14. juna. Iza Bećira su otali supruga i dvoje djece, a dobri ljudi su se organizovali kako su pomogli njegovoj supruzi oko transporta tijela u BiH i troškova dženaze.

Bećirović je rodom iz Srebrenice, otac mu je ubijen u genocidu, a on je sa majkom izbjegao prvo u Tuzlu, a onda u Vogošću gdje je proveo najveći dio svog života.

U Sarajevu je upoznao suprugu Adisu, u braku su dobili dvije kćerke, a trbuhom za kruhom je prošle godine otišao u Njemačku.

Nažalost, 14. juna je u večernjim satima bez ijednog simptoma bolesti preminuo.

Sada je na platformi Gofundme pokrenut apel za pomoć oko transporta tijela i dženaze.

“Naš dobri Bećo i svi oni koji su ga poznavali, ništa drugo ne bi mogli reći sem dobra…

Rođen je 1982. u Opetcima opština Srebrenica. U genocidu Srebrenice četnici mu ubijaju oca Ibrahima. Sa majkom Mejrom, Bećir sa svojih nepunih 13 godina dolazi kao muhađir(progranik, jetim) na slobodnu teritoriju Tuzle zatim u Lukavac, nakon dvije godine preseljavaju u Ilijaš pa opet u Vogošću gdje je Bećo najveći dio svog života i proveo…

Završio je srednju školu, zasnovao porodicu sa suprugom Adisom, u braku su dobili i dvije kćerke… Beći se ukazala prilika da prošle godine dođe do Njemačke i pokuša da stvori bolje uslove za život sebi i svojoj porodici. Prije 3-4 mjeseca uspio je da dovede i suprugu sa djecom pa da opet krenu život sa nule… Sutra ili tačnije 16. Juna Bećir je trebao da dobije posao za stalno ali Allahovom odredbom to nije dočekao, tačno 14.Juna u većernjim satima bez i jednog simptoma bolesti naš Bećo preseli na ahiret…

U konsultaciji sa bližom familijom riješili smo da prikupimo sa dobrim ljudima, što je više moguće sredstava, kako za transport tijela i troškova dženaze tako i da pomognemo njegovoj porodici bar na neki kraći period do nekog adekvatnijeg rješenja…”, stoji u apelu.

Ukoliko i vi želite donirati novac, to možete učiniti na sljedećem linku.

eksluziva.ba