Početna Vijesti Enes Begović ukopao sina, a čeka unuka: Zvaće se Armin, po pokojnom...

Enes Begović ukopao sina, a čeka unuka: Zvaće se Armin, po pokojnom ocu

Pjevač Enes Begović je usljed teške bolesti prerano izgubio sina Armina, koji je ostao uskraćen da upozna još nerođeno dijete. Sada je Arminova supruga odlučila da sinu da ime po pokojnom ocu!

Tragedija koja je zadesila porodicu Enesa Begovića potresla je čitav region, a kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, pjevačeva snajka Almina, a žena njegovog preminulog sina Armina, nosi dječaka, čiji se dolazak čeka svakog trenutka. Koliko je ovo potresna priča, govori i činjenica da Enesov sin nije dočekao da nasljednika drži u naručju, a sada je njegova supruga pokazala koliko voli pokojnog Armina, budući da se odlučila da njihovom sinu da ime po ocu – Armin.

Naime, iako je pokojnom Arminu najveća želja bila da, uprkos bolesti od koje je bolovao, dobije dijete, nije mu bilo suđeno da vidi sina. Njegova supruga Almina može svaki dan da se porodi i na svijet donese nasljednika, koji će ime dobiti po pokojnom ocu.

– Almina je dobro, koliko može biti u cijeloj ovoj tragediji, koja je zadesila porodicu. Nosi muško dijete, sina, koji će se zvati po ocu – Armin. Dijete će unijeti koliko-toliku radost porodicama u ovoj tragediji, ali neće nadomjestiti tugu i bol zbog preranog gubitka Armina. Iako nije prisustvovala dženazi supruga, što je običaj kod muslimana, svi su se plašili da nešto ne krene po zlu, te da se Almina ne porodi dok joj ukopavaju muža. Obe porodice, Begović i Gadžo, veliki su vjernici, tako da ih je u cijeloj ovoj tragediji, gdje je prerano prekinut jedan život, Allah ipak nagradio muškim nasljednikom, koji će obrisati suze i vratiti osmijeh na njihova lica – tvrdi za naš list prijatelj porodice Begović i dodaje:

– Kada smo čuli da je Almina odlučila da sinu da ime Armin, bili smo u istom trenutku i srećni i tužni, ali nam je drago što će Armin živjeti kroz sina. Kako Enes podnosi sve ovo, bolje da ne pričam. Nadam se da će ga unuk malo podići, ipak je to sin njegovog Armina, i siguran sam da će biti najbolji deda.

Inače, kako smo pisali ranije, pokojni Armin je dao život da bi dobio dijete, tako što je prestao da prima injekcije za autoimunu bolest koju ima od rođenja, a kada je iznenada bakterija napala njegov organizam, na kraju se sve, nažalost, završilo kobno.

– Armin je godinama bolovao od autoimune bolesti i stalno je morao da prima injekcije koje regulišu stanje u njegovom organizmu. Imao je problem s kostima, nije smio da preskače terapiju. Pošto je sa suprugom dugo pokušavao da dobije dijete, prestao je da prima terapiju. Žarko je htio da postane tata, pa je ubrzo nakon prestanka njegove terapije Almina zaista zatrudnila. To im je bila najveća radost. Nažalost, poslije mu je neka bakterija napala organizam i nije uspeo da se izvuče. Duša me boli kad pomislim da je, što se kaže, život dao da postane otac, a nije stigao da drži dijete u rukama, čemu se najviše radovao – pričao je za naš list prijatelj porodice Begović, te otkrio da je njihovu sreću prekinulo Arminovo naglo pogoršanje zdravstvenog stanja:

– Bakterija koja mu je napala organizam je napravila kolaps za kratko vrijeme. Bubrezi, između ostalog, prestali su da vrše funkciju, sve je krenulo naopako i nije mu bilo spasa, iako su ljekari činili sve što je bilo u njihovoj moći. Otac Enes se nije odvajao od njega do posljednjeg momenta.

Kuma pjevača Enesa Begovića, inače njegova koleginica Elvira Rahić, potvrdila je za naš list da se supruga pokojnog Armina, zasad, nalazi kući, te da odlazi u bolnicu na redovne preglede jer se bliži porođaj, ali i izrazila brigu za njeno stanje.

– Almina je kod kuće, okružena dragim ljudima i u velikoj tuzi. Žena je u drugom stanju, ide u bolnicu na pregled s obzirom na to da se termin za porođaj bliži. Cijela Enesova porodica je s njom, njena porodica takođe, svi smo u velikom bolu. Nadamo se da će trudnoća do kraja da prođe kako treba. Samo ona zna kako joj je sada, kao i cijeloj porodici, zbog ove tragedije. Šta više da vam kažem – iskrena je bila Elvira.

Izvor: Republika.rs