Početna Vijesti Indira Kučuk Sorguč u Vogošći promovisala svoju novu, nagrađenu knjigu “Priče o...

Indira Kučuk Sorguč u Vogošći promovisala svoju novu, nagrađenu knjigu “Priče o ljudima i ljudima”

Nova, ali već nagrađena knjiga “Priče o ljudima i ljudima” Indire Kučuk Sorguč, u utorak je predstavljena publici u Vogošći u okviru “Vogošćanskih dana”.

O ovoj knjizi su pored sjajne autorice, govorili i promotori Amir Misirlić i Ruždija Adžović.

Nakon što su nahvalili novo Indirino djelo, ona je to prokomentarisala u svom stilu na Facebook profilu:

“Moja nagrađena knjiga pripovjedaka “Priče o ljudima i ljudima” izazvala je lijep interes kod poštovatelja knjige u Vogošći u okviru “Vogošćanskih dana” 13.6.2023. Promotori Amir Misirlić i Ruždija Adžović su me toliko nahvalili da sam jednom morala priznati da je Sarajlija iako ima samo 30 godina radnog i boravišnog staža u Sarajevu, a drugom – starom Vogošćaninu, da je najduhovitiji član Društva pisaca primljen u zadnjem turnusu skupa sa mnom i Ruždijom. Bilo je toplo, iskreno, neordinarno kakva sam i sama. Hvala svim mojim prijateljima, a posebno hvala poštovateljima. Svima koji ste odvojili svoje vrijeme i novac da kupite knjige, svima koiji ste donijeli najmirisnije cvijeće i posebne hedije. Moja duša vam uzvraća istinskim srodništvom sa samo jednim interesom: da se nadopunjujemo i uzajamno punimo najljepšim sadržajima”, stoji u objavi Indire Kučuk Sorguč.

Tek što je završila sa predstavljanjem knjige, svestrana književnica na društvenim mrežama najavila je da će njena komedija “A onda je nešto puklo” igrati u Domu mladih, 28. 06. na dan Bajrama i Vidovdana.