Početna Showbiz SVI SMO UMRLI SA ARMINOM: Sin Enesa Begovića godinama je bolovao od...

SVI SMO UMRLI SA ARMINOM: Sin Enesa Begovića godinama je bolovao od ove vrlo rijetke autoimune bolesti

Porodica poznatog pjevača Enesa Begovića doživjela je tragediju nakon što je na Kliničkom Univerzitetu u sarajevu, danas iznenada u 30. godini preminuo njegov sin.

Kako je objavljeno u medijima, a kako je ispričao Enesov najbliži saradnik, Arminu se vratila autoimuna bolest od koje je bolovao i ranije, a o čemu pjevač nikad u javnosti nije govorio. A to je Enova najveća rana, najveća bol i najznačajnija bitka koju je godima uspješno vodio.

Naime, tek ponekom je Begović znao ispričati svoju borbu protiv sinove vrlo rijetke autiimune bolesti kojoj su godinam tražili lijek. I jedne godine su i uspjeli.

Godinama su iz mjeseca u mjesec kupovali papreno skup lijek u Njemačkoj i Arminovo stanje bilo je pod kontrolom. Gdje god je čuo da bi neki doktor njegovom djetetu mogao pomoći, Enes je Armina vodio.

Različite dijagnoze su mu postavljane, ali nekoliko doktora bilo je saglasno da boluje od Stilove bolesti ili stilovog artritisa.

Stilova bolest (Stilov artritis ili Chauffard – Ramonov sindrom) je rijetko, hronično, sistemsko oboljenje koje se karakteriše poremećajima na zglobovima, vezivnom tkivu i unutrašnjim organima. Uzrok nastanka nije poznat. Nisu identifikovani ni rizični faktori za nastanka oboljenja.

Kod djece su dominantniji simptomi generalizovanog oboljenja sa groznicom i osipom po tijelu, a manje izraženim simpotimam na zglobovima, dok je kod odraslih dominantna zahvaćenost zglobova.

Arminovo stanje, dakle, bilo je stabilno, doktori koji su ga vodili u Njemačkoj bili su zadovoljni njegovim oporavkom, pa su mu terapija isključili. No, kako se sa autoimunim bolestima nikad ne zna, tako je Armin doživio pogoršanje prije nekoliko dana, pa je smješten u Klinički centar u Sarajevu. Kod ovakvih bolesti, pogoršanje je mogla pokrenuti najobičnija upala grla.

Njegovi prijatelji opraštaju se od njega na društvenim mrežama. Za Armina imaju samo riječi hvale.Sin Mirze Delibašića, Dario Delibašića opisao je svoj svježi susret sa Arminom:

“Beskrajno sam tužan otisao je jedan predivni dečko kulturan,fin i skroman… Život baš nije pravedan i nema pravila, a neku noć si stao da se izljubimo i ja ti rekao polako sa tim motorom molim te…
Ne znam uopšte zašto sam to rekao valjda zato što se brinem za svakoga ko vozi motor,ali eto motor nije imao veze sa ovim moj dragi Armin Bega. Porodici iskreno saučešće, a ti Micko putuj na neka bolja mora i čekaj nas da zajedno ronimo i radimo sve ono što ti je ćejf bio da radiš.
Pozdravi nam sve i vidimo se ReGo”

– Nažalost, informacija je tačna. Umro je naš Armin. Vjerujte mi, uopšte nismo svjesni da se ovo dogodilo. Enes je ni u kakvom stanju, šta da vam kažem, ostala mu je samo kćerka sada… Arminu je supruga trebalo da se porodi za koji dan. Vratila mu se bolest koju je imao ranije, ponovo se pokrenula, neka autoimuna bolest. Bio je u bolnici, u Sarajevu, Enes je sve vrijeme bio uz sina, pogotovo posljednjih par dana, nije se odvajao od njega i kreveta otkad se sve ponovo pogoršalo. Do posljednjeg trenutka je bio sa njim… Svi smo šokirani, vjerujte mi. Enes nije u stanju da govori, ne mogu vam opisati tu bol. Svi smo umrli sa Arminom – istakao je Begovićev menadžer u razgovoru za Republika.rs.

Enesu je porodica uvijek bila najvažnije utočište i svetinja koju je čuvao i u koju nije dao. Enes Begović spada u onu rijetku skupinu estradnjaka koji se može pohvaliti sačuvanom porodicom na okupu i njenim zdravim temeljima. Armina je oženio prošle godine, napravio mu gala svadbu, kako samo ovaj veseljak zna i umije. Enes za desetak dana treba da postane dedo jer je Armin trebao postati otac. Supruga mu je u drugom stanju i očekuje se njen porođaj. Ova vijest dodatno pojačava osjećaj tuge i gubitka jer je mladić ostao bez prilike da doživi radost roditeljstva i stvori novu generaciju kojoj će prenijeti svoju ljubav i vrijednosti.

Armin Begović nikada nije težio popularnosti ili sjaju reflektora. Njegov životni izbor uvijek je bio mir, harmonija i posvećenost porodici. Bio je tih i skroman dečko, cijenjen među svojim kolegama i prijateljima. Majka i otac su ponosni na njega jer je završio fakultet, zaposlio se, oženio se i uskoro trebao postati sretni otac. Sve kako bi svaki čestit čovjek poželio.

U svojim gostovanjima Enes je znao spomenuti da jedino žali u životu što su ga djeca željna ostala i što im se zbog posla nije posvetio onoliko koliko mu je bila želja. Armin je sa ocem je bio do posljednjeg daha i izdahnuo mu je na rukama.

Naša misli su uz Enesa Begovića i njegovu porodicu u ovim iznimno teškim trenucima. Neka pronađu snagu i podršku u zajedništvu i ljubavi svojih najbližih. Armin će zauvijek ostati u našim sjećanjima kao dragocjeni dio njihovog života. Neka njegova duša pronađe mir, a njegova obitelj pronađe utjehu i snagu da prebrodi ovo neizmjerno teško razdoblje.