Početna Vijesti Iznenada u 43. godini preminuo vatrogasac Jasenko Selimić

Iznenada u 43. godini preminuo vatrogasac Jasenko Selimić

Jučer je u Sarajevu iznenada preminuo vatrogasac Jasenko Selimić u svojoj 43. godini života. Vijest o njegovoj preranoj smrti šokirala je Profesionalnu Vatrogasnu jedinicu Kantona Sarajevo, kao i sve one koji su ga poznavali. Kako nezvanično saznajemo, Jasenko je preminuo od posljedica srčanog udara. Ostale su njegova supruga Lejla i malena kćerkica, koje se sada suočavaju s neopisivom boli zbog gubitka voljenog supruga i oca.

Na društvenim mrežama neki njegovi prijatelji, kolege vatrogasci i ljudi koji su ga poznavali objavljuju sjećanja i riječi podrške za njegovu porodicu. Jasenko je ostavio dubok trag u srcima mnogih, kako svojom hrabrošću i predanošću u obavljanju vatrogasne službe, tako i svojom toplinom i spremnošću da pomogne drugima.

Smrtovnica koja je objavljena saopćava da će se Jasminku dženaza klanjati sutra, 01. juna, na Gradskom groblju Vlakovo u 14 sati. Ovom prilikom mnogi će se oprostiti od voljenog vatrogasca i izraziti zahvalnost za njegovu hrabrost i predanost.

Jasenko će zauvijek ostati u sjećanjima onih koji su ga poznavali kao ljubaznog, hrabrog i nesebičnog čovjeka. Njegova smrt podsjeća nas na vrijednost vatrogasnih službi i hrabrosti koju svakodnevno iskazuju, stavljajući svoje živote na kocku kako bi zaštitili druge.

U ovim teškim trenucima, Vatrogasna brigada će biti uz Jasenkovu obitelj, pružajući im podršku i snagu da prebrode gubitak voljenog člana. Neka njegova hrabrost i ljubav koju je dijelio s drugima budu trajni podsjetnik na snagu ljudskog duha i važnost solidarnosti u teškim vremenima.