Početna Showbiz Život Tine Turner obilježile su tragedije: Od supruga zlostavljača do smrti sinova!

Život Tine Turner obilježile su tragedije: Od supruga zlostavljača do smrti sinova!

Tina Turner se za 83 godine svog života suočila s mnogim poteškoćama – počev od djetinjstva kada ju je njena majka, za koju je rekla da ju “nikada nije voljela”, napustila. Kroz godine zlostavljanja do smrti sinova život pjevačice obilježile su tragedije.

Prve godine svog života provela je radeći na polju pamuka sa svojim roditeljima, a tri godine nakon majke, otac ju je također napustio, primoravši je da ode da živi sa svojim veoma strogim bakom i djedom po ocu.

Tina se na kraju preselila u St. Louis da živi sa svojom otuđenom majkom – u dobi od 16 godina – nakon što joj se baka razboljela.

Ubrzo nakon što se preselila, počela je da se bavi muzikom, ali prema pjevačicinim riječima, majka nije podržavala njene snove.

Zatim, sa samo 22 godine, Turner se udala za kolegu muzičara Ikea Turnera. Ipak njihovu vezu su mučile godine zlostavljanja, premlaćivanja i manipulacije, što je dovelo do toga da je jednom prilikom pretrpjela brojne lomove kostiju, pa čak i opekotine trećeg stepena kada joj je polio lice vrućom kafom, napisala je u svojim memoarima iz 2018. godine.

Tina je kasnije otkrila da ju je Ike prisilio da posjeti bordel tokom njihove prve bračne noći, nešto što je nazvala toliko uznemirujućim da je “potisnula” sjećanje na to.

Postalo je toliko loše da je Tina u jednom trenutku pokušala izvršiti samoubistvo. U svojim memoarima je napisala da je svom doktoru rekla da ima problema sa spavanjem kako bi joj on prepisao tablete – tada je uzela svih 50 odjednom, s namjerom da okonča svoj život.

Nakon što je napustila Ikea 1976. godine, Tina je ostala bez novca i postala beskućnik, a kasnije je otkrila da je imala manje od jednog dolara na svoje ime nakon razvoda. Ipak, izdržala je i postala jedan od najvećih muzičara svijeta.

Voljena kraljica rokenrola, koja se povukla s muzičke scene 2009. godine, suočila se sa još jednom tragedijom 2018. godine kada je njen sin, Craig, izvršio samoubistvo. Njen drugi sin Ronnie preminuo je 2022. godine u 62. godini od komplikacija raka debelog crijeva.

Uz sve to, Tina se borila s brojnim zdravstvenim problemima tokom godina. Dijagnosticiran joj je rak crijeva 2016. godine, a potom joj je transplantiran bubreg 2017. godine. Legendarna pjevačica preminula je u svom domu u Kusnachtu kod Ciriha, u Švicarskoj u 83. godini.

Izvor: Klix