Početna Sport Fantastičan uspijeh Kik-boks kluba „Mirza Team“: Na Europskom kupu od osam takmičara...

Fantastičan uspijeh Kik-boks kluba „Mirza Team“: Na Europskom kupu od osam takmičara iz kluba, čak sedam uzelo medalje i pehare

Na Europskom kupu u kik boksu GRAND PRIX BiH koje je tokom vikenda održano u areni Hotela Hills na Ilidži u Sarajevu, Layla-Jasmina Vejo iz Kik-boks kluba “Mirza Team” iz Sarajeva osvojila je pehar i zlatnu medalju.

Kanton Sarajevo centar je Europe proteklog vikenda kada su u pitanju borilački sportovi. Na Ilidži je počeo Europski kup u kickboxingu, koji je uvršten i u zvanični kalendar Svjetske kickboxing asocijacije koja broji preko 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO).

Čak 962 borca iz 16 zemalja danas, 6.maja, učestvovalo je na ovom prestižnom takmičenju, koje organiziraju Kickboxing Savez BiH i Kickboxing akademija Ilidža.

Kik-boks klub “Mirza Team”, koji vodi proslavljeni svjetski prvak iz Dublina Mirza Pramenković, osvojio je čak sedam medalja.

“Ponosan sam na sve naše takmičare koji su po prvi put nastupili na nekom velikom takmičenje i odmah došli do medalja. Sedam pobjedničkih postolja su motivacija za sve nas u klubu da moramo raditi još bolje i da imamo takmičare za veliku domaću, regionalnu, ali i evropsku scenu. Čestitke organizatoru, ali i svim osvajačima medalja iz drugih klubova i ostalim takmičarima koji su nastupili”, kazao je Mirza Pramenković.

On kaže da je Europski kup bio veliko takmičenje sa dosta klubova.

“Bilo je dosta jakih i dobrih mečeva, a borci iz cijele Bosne i Hercegovine su napravili odlične rezultate”, dodao je Pramenković.

Prvi tome je izdvojio uspjehe svog Mirza Teama. Na takmičenju je bilo 8 članova Kickbox kluba Mirza Team, te su osvojili 7 medalja. Od toga su dvije iz Low Kick discipline, te 5 iz Kick Light discipline.

Na Europskom kupu nastupilo osam takmičara iz Kik-boks kluba “Mirza Team”, gdje su napravili fantastičan uspjeh – uzeli su sedam medalja i pehare

“Našim takmičarima je ovo prvo takmicenje, pa smo kao klub posebno ponosni na naš rad”, naglašava MIrza Pramenković.

Haris Ajanović je nastupao u Low kick disciplini u kategoriji +91 kg te osvojio 1. mjesto nokautom u prvoj rundi.

Emrah Paro je nastupao u Kick Light disciplini te osvojio 1. mjesto u kategoriji +94 kg.

Aldin Lončarić je nastupao u low kick disciplini te osvojio 3. mjesto u kategoriji -75 kg.

Layla Jasmina Vejo je nastupala u Kick light disciplini te osvojila 1. mjesto prekidom u prvoj rundi.

Edvin Ćutuna je nastupao u Kick light disciplini te osvojio 3. mjesto u kategoriji +69 kg.

Iman Đocaj, naša najmlađa takmičarka koja ima 11 godina nastupala je u Kick light disciplini u kategoriji -42 kg te osvojila 3. mjesto.

Emrah Paro je pored europskog kupa nastupao uporedo i na Grand Prix turniru te osvojio 1. mjesto u Kick light disciplini u kategoriji +94 kg.

Ljubitelji borilačkih sportova na Ilidži su mogli da uživaju u velikom broju vrhunskih borbi, a potvrda kvaliteta takmičenja je dolazak predsjednika Evropske kickboxing Federacije Istvana Kiralyja iz Mađarske i tehničkog direktora Svjetske kickboxing Federacije Romea Deša.

Podijeljena su i priznanja brojnim gostima, a nagradu za životno djelo dobio je Ismir Iko Pramenković.

Drago nam je što su Ilidža i Kanton Sarajevo centri borilačkih sportova na Starom kontinentu. Još jednom smo dokazali da smo spremni organizirati vrhunska sportska takmičenja, a o našem gostoprimstvu najbolje govore pohvale gostiju iz svih krajeva Evrope“, kaže Nermin Bašović iz Kickboxing akademije Ilidža.

Izvor: Radio Sarajevo