Početna Zanimljivosti ŠOKANTNO PONAŠANJE RODITELJA UBICE SA VRAČARA! “Vratite nam dijete da živimo normalno,...

ŠOKANTNO PONAŠANJE RODITELJA UBICE SA VRAČARA! “Vratite nam dijete da živimo normalno, ništa nije radio?!”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji na hitnoj konferenciji za novinare povodom terorističkog napada u Mladenovcu.

Predsjednik je tom prilikom istakao da je tražio da se vrati smrtna kazna, ali su ga premijerka i Vlada odbili rekavši da bismo pored Bjelorusije bili jedina takva zemlja u Evropi.

Predsjednik je, osim smrtne kazne, između ostalog zatražio i nove mjere:

1200 novih policajaca biće raspoređeno po školama
veća sigurnost u školama
oduzimanje oružja
ogromne kazne
drakonske mjere
– Napad u kom su naše specijalne jedinice imale zadatak da uhapse ili neutrališu teroristu. Zlikovac je uhapšen, i svijetlost bijelog dana vidjeti neće, metaforično govoreći. Neće izaći iz zatvora – naveo je Vučić.

Govoreći o dječaku Kosti K. koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, Vučić kaže da su se “čudne stvari dešavale”.

– Pošto su neki govorili kako će sutra biti na slobodi i da ne može da bude krivično pravno odgovoran, pa smo naišli na nerazumijevanje, čak kod onih koji bi morali da najviše pate zbog onoga što je on učinio. I koji misle “Ej, pa vraite nam dijete, normalno je da bude sa nama, da lijepo živi, ništa nije uradio”. Jeste li vi ozbiljni ljudi? Pa toliko je porodica u crno zavijeno. Toliko je djece pobijeno, pa puj pike ne važi?! – kaže Vučić.

– Kažu kriva je država što hoće da nam oduzmu dijete. Nego neću da govorim dalje, biće vremena kad prođu dani žalosti, jer sam sit romansiranih priča o zlikovcima i monstrumima – rekao je predsjednik.

Podsjetimo, Kosta Kecmanović, trinaestogodišnji učenik OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru .

Žao mi što nisam ubio sve učenike sa spiska! Htio sam da se vratim i sve ih ubijem, ali mi je u dvorištu ispao ranac sa Molotovljevim koktelima i nisam uspio – rekao je dječak.

Dok je dječak hladnokrvno, bez trunke kajanja i empatije prema žrtvama, govorio o tome kako je dugo pripremao zločin, kao i kako je razradio plan i zbog čega, radnici CZSR nisu mogli da sakriju zaprepšćenje.

– Njima nije bilo dobro dok su ga slušali – pišu beogradski mediji.

Kako dalje objašnjava, posebno jezivo je bilo kada je dječak izgovorio “da mu ni najmenje nije žao ubijenih drugova”.

– Uživao sam dok sam slušao njihove krike. Meni je žao što nisam pobio sve ljude sa spiska, ali kada sam izašao u dvorište da promijenim šaržer, ispao mi je ranac sa Molotovljevim koktelima, a njih sam htio da bacim kako policija ne bi mogla da uđe u školu dok ne završim započeto. Onda sam se uspaničio i shvatio sam da je najbolje da pozovem policiju. Spustio sam pištolj i pozvao – navodno je detaljno opisao zločin.

Ono što je naročito šokiralo radnike CZSR tokom razgovora sa maloletnikom, jeste i to što je on praktično priznao da je na neki način uživao u zločinu, da ne samo da ga je svjesno planirao, nego ga je i htio, piše Srbija Danas.

haber.ba