Početna Vijesti Ispovijest majke iz Beograda: ‘Moja je kćerka bila u platonskoj vezi s...

Ispovijest majke iz Beograda: ‘Moja je kćerka bila u platonskoj vezi s ubicom. I bila je na listi za odstrel!’

U Srbiji je sve bazirano na licemjerju i lažima. Udovicu kriminalca nazivaju ‘srpskom majkom’, to je generalni sistem vrijednosti ovdje, govori s puno gorčine majka djevojčice koja je bila na monstruoznoj listi za odstrel.

“Moja kćerka i ubica dva su mjeseca bili u platonskoj vezi. Čuli su se svaku večer po dva sata. Ona je bila na njegovoj monstruoznoj listi za odstrel.

U ponedjeljak je imala nastavu u popodnevnom turnusu, ali je ujutro trebala doći u školu na pripreme za takmičenje.

Nije joj se nikako dalo ići iako sam joj ja govorila da bi trebala. Srećom, nije me poslušala. Zbog toga je danas živa, a ja ne mogu uopće doći k sebi.

Mučno mi je od života, iako sam presretna što je ona tu kraj mene”, ispričala je u četvrtak popodne Tatjana Savarese.

To je majka jedne učenice koja se nalazila među imenima na popisu 13-godišnjeg ubice K. K. Oni je u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u srijedu usmrtio osmero svojih školskih kolega i zaštitara škole.

U svoj smrtonosni pohod ponio je četiri Molotovljeva koktela i dva pištolja, prenosi Jutarnji list.

“Kćerka mi je nakon svega rekla: “Niti mi se živi, niti mi se izlazi van”. Plakale smo puno. S nekima žrtvama je bila bliska. Emu i Andriju je jako voljela. Nikada tu divnu djecu nećemo preboljeti”, govori potresena majka.

Ona se već javila psihologu za pomoć jer se sama teško nosi s cijelom tragedijom, a ne zna ni kako pomoći svojem djetetu.

Djevojčica je, iako u enormnom šoku, smogla snage s prijateljicom otići zapaliti svijeću za svoje kolege.

“Ovo je druga najtragičnija stvar koja se desila u mom životu. Prva je bila kad mi je s 23 godine otac potpuno iznenada umro na rukama”, priča Tatjana, inače poslovna žena.

Njena kći, koja ide u osmi razred iste škole, inače najelitnije beogradske škole u koju idu djeca diplomata, i K. bili su u januaru skupa u jezičnom kampu u Francuskoj.

Bili su tamo deset dana. Tatjana je tad upoznala i K. roditelje dok su čekali djecu na povratku.

“Moj je dojam da se radi o potpuno normalnim ljudima. Sigurna sam da je dječak bio voljen i nije bio zlostavljan. Nije istina da nisu razgovarali s njim. I danas, nakon tragedije, nemam negativan stav prema njima, iako vidim da drugi imaju. A zašto je on napravio pokolj?

Nisam vjernica, ali vjerujem da postoji nešto više od nas. Neki ljudi su jednostavno rođeni zli, a nedostatak sistema to dodatno potakne. U Srbiji je sve bazirano na licemjerju i lažima.

Udovicu kriminalca nazivaju “srpskom majkom”, to je generalni sistem vrijednosti ovdje”, govori s puno gorčine.

BONUS VIDEO:

(DEPO PORTAL/dg)