Početna Showbiz Skandal bahatih Živojinovića: Brena i Boba grade novu kuću na divlje na...

Skandal bahatih Živojinovića: Brena i Boba grade novu kuću na divlje na parceli u vlasništvu Grada Beograda!

Lepa Brena i njen suprug Slobodan Boba Živojinović riješili su da na svoju listu nekretnina stave još jednu, pa su tako nedavno bespravno počeli da zidaju novu kuću – na placu u vlasništvu Grada Beograda pored njihovog porodičnog doma na Bežanijskoj kosi.

Da je u pitanju bespravna izgradnja, pokazuje to što za objekat ne postoji građevinska dozvola u javno dostupnim dokumentima na sajtu Republičkog geodetskog zavoda. Upravo iz ovih dokumenata jasno je da je Brenina i Bobina parcela samo ona na kojoj je njihova kuća, a da je parcela van objekta vlasništvo Grada Beograda, kao i da nije formirana nova građevinska parcela na kojoj bi trebalo da se gradi bespravni objekat, piše Kurir.

Kako bismo ova javna dokumenta protumačili na ispravan način, kontaktirali smo sa osobom upućenom u geodetske poslove, javlja Kurir.

– Na osnovu ovih dokumenata, kristalno je jasno da je na toj jednoj velikoj parceli više objekata, među kojima i njihova kuća, i da je sve to zapravo zajednička svojina, odnosno svojina Grada Beograda. Za bilo kakvu saglasnost za gradnju ili bilo šta drugo što bi oni tamo radili prvo moraju da imaju saglasnost Grada.

– Sama činjenica da Živojinovići nisu postupili po propisu i okačili tablu s građevinskom dozvolom ukazuje na pokušaj gradnje bespravnog objekta. Inače, oni su mogli da naprave još jednu kuću pored, kao što su i uradili, ali za to treba imati sve potrebne građevinske dozvole, kao i za kanalizaciju, vodovod, struju… Ali, ako su sve te priključke povukli iz glavnog objekta, mogli su da prijave da rade samo pomoćni objekat, a oni su zapravo počeli da grade još jedan glavni, odnosno kuću. Vrlo je moguće i da su Živojinovići tu gradnju prijavili upravo kao gradnju pomoćnog objekta i da za to traže dozvolu. A ako bude bilo ćutanja iz administracije, može se desiti da im dozvola prođe kao dozvola za pomoćni objekat – rekao nam je sagovornik.

Kako sada izgleda gradilište bespravnog objekta u dvorištu Živojinovića, zabilježile su najprije kamere emisije “Paparaco lov”, a ekipa Kurira se i sama uputila na Bežanijsku kosu kako bi razgovarala s komšijama poznatog bračnog para.

Oni su ubijeđeni da ova gradnja nije po propisima.

– Ta kuća se gradi nekoliko mjeseci. Mi to nismo ni primijetili sve dok nije niknuo ovaj sprat, pa se sad može vidjeti i preko ograde. Tu sigurno nisu čista posla, sigurno im niko nije dao dozvolu za tu gradnju. Brena i Boba su prvo htjeli da prodaju ovu kuću, a zatim i ovu manju pored, koja je izgrađena za poslugu. Izgleda da su se predomislili, pa su sad počeli s gradnjom ove nove. Vrlo je moguće da je za njih, a ovdje po kraju se priča i da će napraviti poseban ulaz i da će je izdavati. Ko zna šta je tu u pitanju. Imala bi inspekcija tu puno posla, to je sigurno, i to ne samo kod njih, već po cijeloj Bežanijskoj kosi – rekli su neki od prvih komšija Živojinovića.

Kurir je poslao pitanja i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, kao i Odjeljenju za građevinske i komunalne poslove Opštine Novi Beograd, kojoj pripada Bežanijska kosa, ali nosu dobili odgovore. Ni Lepa Brena se nije javila na brojeve poznate redakciji.

ekskluziva.ba