Početna Showbiz PETA ISLAMSKA DUŽNOST: Dejan Dragojević poslao snažnu poruku – Za ovo svako...

PETA ISLAMSKA DUŽNOST: Dejan Dragojević poslao snažnu poruku – Za ovo svako treba da odvoji pare

Pobjednik pete sezone rijalitija “Zadruga”, Dejan Dragojević trenutno se nalazi u Saudijskoj Arabiji gdje je u toku njegovo hodočašće.

Dragojević je nedavno priznao da je ponosni musliman, a o svojim islamskim iskustvima redovno izvještava javnost putem društvene mreže Instagram i Jutjuba.

Bivša rijaliti-zvezda snimila je svoj prelazak iz Medine u Meku, a tom prilikom je bio u obavezi da se u posebnoj odjeći klanja Allahu

Dragojević je snimio tavaf. U pitanju je jedan od obreda hadždža, a sastoji se od kruženja, odnosno obilaženja oko Kabe. Tokom hadždža, muslimani koji su odlučili da obave ovu petu islamsku dužnost obilaze oko Kabe (centralnog svetilišta Islama) sedam puta i to u smjeru obrnutom od smjera kretanja kazaljke na satu.

– Nemojte da čuvate pare. Ovo ne treba da propustite, tako se napunite pozitivnom energijom, plačete i smijete se u isto vrijeme. Ne možeš da vjeruješ da si tu gdje se okrećeš. Nerealno je. Za ovo svako treba da odvoji pare, a Bog će ti vratiti – istakao je Dejan.

balasevizamnovi.ba