Početna Showbiz Nemanja Nikolić doživio infarkt dok je ženu i djecu vozio kolima: Imao...

Nemanja Nikolić doživio infarkt dok je ženu i djecu vozio kolima: Imao sam pritisak 230 sa 168

Pjevač Nemanja Nikolić otkrio je u jednoj emisiji kako je doživio inafarkt za volanom dok su žena i djeca bili sa njim u automobilu.

Hitnom reakcijom ljekara uspio je da preživi, a posljedice po njegovo zdravlje su ostale trajne.

Kako je ispričao, rano je počeo da se bavi muzikom, pa je vodio stresan način života i zbog toga prestao da se brine o svom zdravlju, što je dovelo do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija kasnije.

Nikolić je gostujući na RTS-u otkrio sve o stanju kroz koje je prošao, kao i bolu koji je osjetio tada, te ističe da to nikada ne može zaboraviti.

– Samo zahvaljujući sreći sam dobro prošao. Iako sam sada dobro, nikada neću zaboraviti taj dan. Doživio sam infarkt u kolima za volanom. Sa mnom su bila djeca i supruga. Bio je januar, krenuli smo u igraonicu na dječiji rođendan. Na 200 metara od igraonice osjetio sam neopisiv bol u leđima, kao da mi je neko zario nož u leđa. Taj bol je trajalo oko 15 sekundi – rekao je pjevač.

Kaže da je uspio da ih doveze i tada je samo ispao iz auta. Bio je mokar, kao da ga je neko polio vodom. Nije bio svjestan šta se dešava. U roku od 5 minuta bio je u bolnici.

– Sve se dešava u nekoliko minuta. U tom trenutku sam imao pritisak 230 sa 168. Odmah su mi dali lijek pod jezik, a na EKG-u se vidjelo da sam imao infarkt. Nije bilo nikakve intervencije. Ljekari su mi rekli da sam mlad i da imam zdravo sportsko srce, pa je to tako. Na njemu mi je ostao ožiljak od nekoliko milimetara. Dobio sam lijekove koje moram da pijem cijeli život, od njih nisam mogao da funkcionišem. Uspavljivali su me i usporavali. Čak je moja supruga pisala na njima dječija imena, kako bih pio – govorio sa uzdahom Nemanja.

Od tada se dosta promijenio, a priroda i pecanje su mu utočište i spas. Trudi se da stres svede na minimum. A od tog trenutka, rijetko kada sjeda za volan, jer se nikako ne osjeća prijatno.

– Sada se najviše trudim da budem psihički dobro, jer mislim da svaka bolest, jednim dijelom, ide iz glave. Ribolov mi je mnogo pomogao. Slušaš ptice, djetlića, budiš se u prirodi. Prelijepo. Čovjek mora da nauči da sluša tišinu, a ja sam to naučio. Tišina je lijek – zaključio je Nemanja u emisiji “RTS Ordinacija”.

(Telegraf.rs)