Početna Vijesti Mladić (25) i djevojka (23) pronađeni mrtvi: Njihova tijela zatekli u dvorišnom...

Mladić (25) i djevojka (23) pronađeni mrtvi: Njihova tijela zatekli u dvorišnom stanu, Zrenjanin zavijen u crno

Jučer su u dvorišnom stanu u centru Zrenjaninu, oko 17 sati, pronađena tijela Nenada B. (25) i Katarine J. (23) koji su živjeli zajedno.

Djevojka je navodno bila u drugom stanju, a sve upućuje da su se ugušili od gasa iz peći.

Ova tragedija veoma je potresla vlasnicu stana, inače stariju ženu iz Zrenjanina (84), koja nije željela da se predstavi. Ona je navela da je namjeravala da proda stan i već je sve podatke predala jednoj agenciji za promet nekretnina.

Foto: Kurir

Sumnja se da su se njih dvoje ugušili od gasa. Tijela na kojima nije bilo povreda, poslata su na obdukciju u novosadski Zavod za sudsku medicinu, a istraga je u toku.

Podsjetimo, jedna žena sinoć je dežurnoj službi PU Zrenjanin prijavila da je nasilno ušla u stan koji je davala u najam, jer joj se stanari nisu duže vrijeme javljali. Žena je u stanu zatekla tijela Katarine J. (23) i Nenada B. (25), a zbog svega što se desilo stanari zgrade su u strahu.

Komšija, koji je obio bravu, opisao je prizor koji je zatekao, zajedno sa policijom i vlasnicom stana.

– Bila je velika toplota, muškarac je ležao na ćebetu, mlađa žena pored njega, okrenuta prema zidu, u stanu nije bilo kreveta niti drugih stvari, očigledno su se ugušili usljed velike toplote, plinska peć samo što nije eksplodirala – kaže komšija koji je obio bravu, u prisustvu policije i gazdarice.

On je potvrdio da nesrećnu djevojku i mladića, niko od brojnih stanara u dvorišnim stanovima okolo, nije ni čuo ni vidio.

Komšije su kazale da je sve je počelo od prvog komšije, koji je navodno osjetio veliku toplotu iz susjednog stana, kao i da je zid bio vreo, te je on odmah obavijestio gazdaricu, nakon čega su došli.

Izvor/Foto: Kurir