Početna Vijesti Čuveni crnogorski fudbaler se bori za život

Čuveni crnogorski fudbaler se bori za život

Teški trenuci za čuvenog fudbalera. Kao grom iz vedra neba je stigla vijest da Andrija Delibašić boluje od tumora mozga i da vodi tešku bobu za život.

Javnost je za to prvi put saznala tokom utakmice između Crne Gore i Srbije kada su navijači razvili transparent: “Andrija, pobijedi još jednom“.

Skandirali su mu i domaći i gostujući navijači. Poželjeli da ostvari najveću pobjedu dosad. Delibašić je nedavno operisan i trenutno se oporavlja, prenosi Nova.rs.

Poslije meča je o tome pričao i Stevan Jovetić, crnogorski reprezentativac.

„Pobijedit će! Jako lijep gest. Andrija je svima nama veliki prijatelj. Svi se molimo za njega i nadamo se njegovom izlječenju“, rekao je Jovetić.

Delibašić je prošao sve mlađe selekcije u Partizanu. Kasnije je za prvi tim na 100 utakmica u prvenstvu postigao 48 golova. Sa “Crno-bijelima” je dva puta bio državni prvak. Ima i pehar Kupa Srbije.

Bio je jedini strijelac za Partizan u prvom nastupu u grupnoj fazi Lige prvaka nekog kluba iz Srbije ikada.

Poslije Partizana, igrao je za španske Mallorcu, Sociedad, Rayo Valladolid, Hercules, potom i za portugalske Bragu i Beira Mar.

Pred kraj karijere nastupao na Tajlandu i za Sutjesku iz Nikšića.

Delibašić je na 20 mečeva za reprezentaciju Crne Gore postigao šest golova. Po završetku igračke karijere postao trener Mornara iz Bara.

source.ba