Početna Vijesti Ovo je otac iz pakla! U Mirijevu godinama držao kćerku u kadi:...

Ovo je otac iz pakla! U Mirijevu godinama držao kćerku u kadi: Dijete iz stana iznijeli u teškom stanju, niti priča niti hoda

Cijelu Srbiju potresao je slučaj nezapamćenog porodičnog nasilja, koji je razotkriven u beogradskom naselju Mirijevo. Uroš P. (38) nalazi se u bjekstvu od petka, kada ga je partnerka (47) prijavila za nasilje nad njom i njegovom kćerkicom (8).

Kako Kurir saznaje, djevojčica (8), koju je otac godinama držao zatočenu u kadi, u posljednji čas je spasena kad su dvije policajke krajem prošle nedjelje provalile u stan na prvom spratu stambene zgrade u Mirijevu.

One su dijete tada u kupatilu zatekle u teškom stanju, kako leži u kadi. Djevojčica je bila toliko izgladnjela i dehidrirana da je jedva davala znake života.

Jezivo zlostavljanje otkriveno je 24. marta kada je djevojka osumnjičenog (38) oca djevojčice prijavila da ju je pretukao, a potom i šokirala policajce kada je ispričala da on drži kćerku kao roba u stanu na Zvezdari.

Kako navodi Kurirov izvor, otac se navodno izliječio od bolesti zavisnosti, pa je sud odlučio da je on taj koji je podoban za brigu o svojoj kćerki.

Očevici koji su prisustvovali izvlačenju djeteta iz zgrade od strane policije, rekli su da je dijete iznijeto jedva živo iz stana pakla. Kako nezvanično saznajemo, dijete je godinama držao u kadi u stanu koji užasno smrdi na leševe.

Komšije su takođe navele da su kroz prozor kupatila čule kako djevojčica plače i zapomaže, te da su zvale policiju u posljednje tri godine čak tri puta.

Kako se saznaje, dijete niti govori, niti hoda.

Povodom ovog slučaja oglasio se i centar za socijalni rad Beograd, odjeljenje Zvezdara, koji je povodom slučaja zanemarivanja osmogodišnje djevojčice u Mirijevu naveo da su po njenom rođenju pokrenuli postupak lišavanja roditeljskih prava oba roditelja, ali da je nadležni sud kasnije donio odluku da se o djetetu stara otac.

Kako se navodi u odgovoru Centra za socijalni rad u slučaju maloljetne postupali su odjeljenje Palilula, a zatim i odjeljenje Zvezdara od njenog rođenja, kada je porodilište gdje je rođena alarmiralo da roditelji nisu podobni da se staraju o djetetu.

Nakon što ovaj muškarac, koji se sumnjiči za jeziv zločin, bude lišen slobode, biće mu određeno zadržavanje kako je to naloženo od strane dežurnog zamjenika javnog tužioca dana 24.03.2023. godine, te će u zakonskom roku biti saslušan na okolnosti izvršenja krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret, a zatim će tužilaštvo sprovesti dokazni postupak o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.


Izvor: Kurir