Početna Vijesti Evo u kakvom je stanju djevojčica (8) koju je zarobio otac monstrum:...

Evo u kakvom je stanju djevojčica (8) koju je zarobio otac monstrum: Evo kako pokušavaju da je povrate, doktori plakali u bolnici

Djevojčica (8) koju je otac Uroš P. (38) do prije tri dana držao zatočenu u stanu kao roba bila je u jako teškom stanju kada ju je pronašla policija.

Kako se saznaje, dijete je po dolasku u bolnicu bilo dehidrirano, izgladnjelo i zapušteno, da kada su je vidjeli dežurni doktori svi su zaplakali!

Prema informacijama, brigu o djevojčici je preuzelo Prihvatilište za djecu, nakon što je primljena u bolnicu kada ju je policija zatekla zatvorenu u stanu u kojem je živjela sa ocem.

– Ona je bila u stanu sa ocem koji joj je povremeno davao hranu. Djevojčica je po dolasku u bolnicu bila jako loše, dehidrirana, neuhranjena. Kada su joj doktori dali da jede izgledala je kao da nije ništa jela mjesecima. Da je ostala u tom stanju još pet dana, pitanje je da li bi preživjela – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Kako Kurir saznaje, djevojčica je smještena na odjeljenje gastroenterologije u Tiršovoj.

– Djevojčica je jako neuhranjena, to je najveći problem. Ljekari joj bukvalno daju po mrvicu hrane kako bi je zasitili jer ne može da jede. Zastrašujuće je kako malena izgleda. Ljekari se maksimalno trude da je što prije povrate – kaže naš izvor.

Djevojčica je bila premršava za svoj uzrast.

Podsjetimo, jeziv slučaj zlostavljanja djeteta otkriven je kada je Beograđanka prijavila u policijskoj stanici Palilula da je muž U.P. brutalno tukao, kao i da već duže vrijeme drži svoju kćerkicu kao roba.

Žena je imala vidljive povrede, a prema prvim informacijama izjavila je da ju je nevjenčani suprug glavom udario u nos i da je tako zadobila prelom.

– Ona je ispričala da ju je udario glavom u glavu i da misli da joj je slomio nos. Tada je ispričala i da on drži svoju kćerkicu od osam godina godinama zatvorenu u stanu na Zvezdari. Kćerkicu je, kako je navela, osumnjičeni dobio u braku sa drugom ženom – kaže izvor.

(Kurir.rs/Blic)