Početna Showbiz Dragojević od razvoda sa Dalilom zadržao samo vjeru: Otišao u Meku da...

Dragojević od razvoda sa Dalilom zadržao samo vjeru: Otišao u Meku da se pomoli Allahu, ritualno se čisti

Dejan Dragojević, iako se razveo od Dalile Mujuć, odlučio je da zadrži islamsku vjeroispovijest.

Pobjednik pete sezone rijalitija ”Zadruga” otputovao je u Meku. S obzirom na to da je vrijeme Ramazana, Dragojević neprestano dijeli objave vezane za islamsku vjeroispovijest. Kako saznajemo, posti cijeli post.

– Ljudi iz Novog Pazara su organizovali putovanje u Meku (Umra) pošto je mjesec Ramazana. Sa ljudima koji dijele isto uvjerenje je otputovao i odlično se prilagodio. Vidi se da mu prija – priča naš izvor koji je na putu zajedno sa Dejanom.

On je sada podijelio snimak na kom se vidi kako se izuva i ulazi u džamiju, što je samo podgrijalo spekulacije da je promijenio vjeru.

Podsjetimo, Dejan je i tokom svog boravka u “Zadruzi” radio mnoge stvari koje su svojstvene islamskoj vjeroispovijesti, te je više puta ponavljao obred poznat kao abdest.

Navodilo se da je zbog bivše supruge promijenio vjeru i prešao u islam, a on to nikada nije zvanično ni priznao, ali ni demantovao.

Komšija bivšeg bračnog para iz Gornjeg Šepka svojevremeno je otkrio ko je Dragojevića uveo i uputio u islamsku vjeroispovijest i njihove običaje.

Dejan je mnogo dobar dečko, uvijek mi se javljao. Čak je i uzeo muslimansku vjeru! Ide u džamiju da se pet puta dnevno klanja! Ne pije alkohol, ne jede svinjetinu, posti ramazan i slavi Bajram. Priznao je Allaha za svog gospodara zbog Dalile. Odrekao se porodice i promijenio vjeru, žrtvovao se za nju, a ona ga je prevarila – ispričao je komšija.

Izvor: Kurir