Početna Vijesti ZAVRŠENA ISTRAGA POGIBIJE 4 MLADIĆA IZ UŽICA! Nastradali dok su se vraćali...

ZAVRŠENA ISTRAGA POGIBIJE 4 MLADIĆA IZ UŽICA! Nastradali dok su se vraćali iz diskoteke, evo šta je otkriveno vještačenjem

Posle sedam meseci završena je istraga i veštačenje o pogibiji četvorice mladih Užičana.

U toj stravičnoj nesreći koja se dogodila u ranim jutarnjim satima 11. septembra prošle godine na magistralnom putu Užice – Zlatibor, poginuli su: Stefan Džavović (21), Nikola Daničić (19), Vladimir Milošević (27) i Uroš Drčelić (22).

– U toku istrage koja je trajala sedam meseci urađeni su razgovori sa očevicima nesreće, svim kontaktima koje su nastradali imali, pa i sa onima na koje su nam ukazivale porodice. Saslušan je taksista koji je video nesreću, kao i vozač autobusa, koga su pretekli. Takođe, nalaz veštaka je završen. Prema tom izveštaju procenjeno je da se BMW F15X5 kojim su se vozili, kretao brzinom od 142 kilometra na sat, a procenjena brzina koja može da savlada tu krivinu je maksimalno 110 kilometara na sat. Udarili su od betonski branik od koji su se odbili i zatim prevrnuli. Nažalost, trojica njih je preminulo na licu mesta, a jedan u bolnici – saznaje Kurir u Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

Pored toga, utvrđeno je da je vozač automobila Vladimir Milošević imao i alkohola u krvi.

Podsetimo da su veče uoči nesreće zajedno bili u jednoj užičkoj diskoteci i prema tadašnjim izjavama prijatelja oni su pošli da vide kako ide BMW, koji je Vladimir dovezao iz Slovenije, gde je radio kao profesionalni vozač kamiona. Stanovnici grada na Đetinji još se sećaju stravične tragedije, koja je potresla i staro i mlado.

Sećanja na nedoknadivi gubitak su obeleželi muralom nedalo od mesta nesreće sa njihovim likovima i pitanjem “Zašto?”.

Ujedno, taj mural je upozorenje i za ostale vozače “Ne brže od života”.

Kurir.rs/Z.G.