Početna Showbiz “MOJ OTAC JE ZBOG DUGA UBIO ČOVJEKA”: Ovako je Milan Stanković nekada...

“MOJ OTAC JE ZBOG DUGA UBIO ČOVJEKA”: Ovako je Milan Stanković nekada govorio o porodičnoj tragediji, danas živi u ovom manastiru!

Milan Stanković postao je poznat javnosti tokom učešća u muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”, a nakon toga gradio je uspešnu muzičku karijeru.

Međutim, poslednjih godina povukao se sa javne scene, te se posvetio crkvi, a često boravi u jednom manastiru u Nevesinju, gde pomaže monasima.

Stanković je nekada svojim stajlingom privlačio veliku pažnju, a sada je potpuno promenio imidž, te je postio dugu kosu i bradu.

Od trenutka kada je stekao popularnost, njegov privatni život bio je intrigantan publici koja je pratila njegov rad.

Život popularnog pevača od njegovog detinjstva nije bio lak, ali pevač nikada nije želeo previše da priča o teškom periodu. Međutim, jednom prilikom govorio je o svom ocu koji je pre više od 30 godina ubio čovek zbog čega je bio osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu, a u zatvoru je i umro.

– Imao sam samo pet meseci kada je moj otac otišao u zatvor. Zato ga se i ne sećam, ali kroz glavu mi prolaze slike iz poseta. Nikada nisam imao osećaj da imam tatu, već nekog teču koga sam povremeno viđao. Moj otac je zbog nekog duga ubio izvesnog čoveka sa kojim je radio u pekari. Posle pet i po godina saopštili su nam da je pao sa skele i poginuo, ali ne verujem u to. Mislim da se radi o krvnoj osveti – rekao je Stanković tada za „Kurir“ i dodao:

– Ne znam kakav bih bio da sam rastao uz oca, ali oduvek sam se osećao inferiorno. Kada bih u društvu rekao da nemam tatu, izazvao bih sažaljenje. Kao da sam ja kriv što je to tako. Najteže su mi pala pisma koja je slao iz zatvora. Jednom sam ih slučajno našao i bio sam potpuno izgubljen. Znao sam da ga ne mogu vratiti. Osetio sam koliko mu je svako pismo drugačije, u nekim se prepoznavao očaj, ponekad optimizam. Mama me je, uprkos svemu, izdržavala i borila se za mene i sestru. Radila je u trafici, peglala, čistila po kućama. Često je pozajmljivala novac.

Milan se svojevremeno dotakao i nerazjašnjenih okolnosti pod kojima je njegov otac umro.

– Bolne priče postaju mnogo bolnije kada se o njima govori kroz medije. Ovde nije reč o misteriji, već o porodičnoj tragediji koja nije medijska poslastica nego rana. Ona nikad neće zarasti i najmanje što bih mogao da tražim jeste da ljudi ne kopaju po tome – rekao je Milan za magazin “Stori”.

– Ima li smisla u nečijoj smrti tražiti dodatni odgovor? Za mene kao dete koje je kroz to prošlo, sasvim je dovoljan hendikep što sam rastao bez oca, i to znaju samo oni koji su bili u sličnoj situaciji. Nikada nisam imao nameru da pričam o tome, jer je to moja intimna bol. Neću ni sada da detaljišem na tu temu, ne zato što se u njoj krije bogzna kakva misterija, već zato što je to naprosto mnogo teško.

Milan je tada isticao i da je njegovo teško odrastanje obeležilo i zlostavljanje koje je proživljavao u školi.

– Što te ne ubije, to te ojača, bar je tako bilo u mom slučaju. Preživeo sam sve i svašta, pa i vršnjačko zlostavljanje. Ja sam preživeo vređanja, cepanja ranca, izbacivanja iz društva i zato ističem da je od dobre ocene važnije biti dobar čovek i zaštititi slabije. Pamtim šesti i sedmi razred osnovne škole, povlačenje u sebe, u svoju sobu i sopstveni svet glume i scene, gde sam mogao da budem ono što želim.

Kurir.rs/Blic