Početna Zanimljivosti Djevojka pronašla punu torbu novčanica pa ih dijelila rodbini i prijateljima

Djevojka pronašla punu torbu novčanica pa ih dijelila rodbini i prijateljima

Djevojka (19) iz Podravine pronašla je na cesti desetine krivotvorenih novčanica od 100 i 200 kuna te ih podijelila rodbini i trošila u prodavnicama. Iako se tokom istrage branila kako nije znala da su lažne, osuđena je na uslovni zatvor nakon što je Općinsko državno odvjetništvo protiv nje podiglo optužnicu.
Prema presudi, dio novčanica dala je tetki, majci i sestri, a dio je zadržala i sama potrošila. Otkrila je kako je novčanice vidjela kod dvorišne ograde u Pitomači, pa je o svemu obavijestila tetu Mariju koja je novac otišla pokupiti, piše Danica.

Potom su novac ona i tetka podijelile i svakoj je pripalo oko 1.200 lažnih kuna u apoenima od 100 i 200 kuna. Slavičina majka Mira priznala je da je od kćeri dobila novčanicu od 100 kuna kojom je Darku platila dug za jaja.

Sestra Mateja novčanicom od 100 kuna pokušala je kupiti robu u trgovini Stela u Kladarama, ali prodavačica je prepoznala da je novac krivotovoren.

Teta Marija je, pak, potvrdila je priču svoje nećakinje. Kaže kako je otišla po bačeni novac uz ogradu kuće u Pitomači. Potom ga je podijelila sa Slavicom, ali Marijina sestra Božica odmah je uočila da je riječ o lažnom novcu te im rekla da ga unište, prenosi Index.hr.

“Ja sam ove svoje novce odmah zapalila, ali Slavica nije htjela. Pokupila je kune koje su joj pripale i otišla od nas”, ispričala je tokom istrage teta Marija.

“Odmah sam prepoznala da su lažne. Bile su drukčije boje i kvalitete papira, zaštitna nit je čudno izgledala. Rekla sam da taj novac odmah unište. No, Slavica me nije poslušala”, ispričala je Božica.

Istragom se otkriveno da je trgovina Vit-commerce iz Pitomače oštećena je za 271 kunu, Dario koji je prodavao jaja za 160 kuna, a Jadranka od koje su kupili odjeću za 200 kuna. Iznos štete veći je od primljenih lažnih novčanica jer su im prodavači uzvraćali ostatak od 71 kn i 60 kuna.

source.ba