Početna Showbiz Lejla Kašić: Rambo Amadeus me dodirivao i to je priznao

Lejla Kašić: Rambo Amadeus me dodirivao i to je priznao

Samo brzim reagovanjam na bilo koji vid nasilja i uznemiravanja možemo spriječiti velike tragedije, rekla je Kašić

Producentica emisije „Dnevnica“ na Radio-televiziji Crne Gore Lejla Kašić na Instagramu je podijelila objavu u kojoj je optužila muzičara Ramba Amdeusa za seksualno zlostavljanje.

Na pitanje novinara Nove.rs da li joj se Rambo Amadeus neprimjereno obraćao, kakvu vrstu seksualnog uznemiravanja je doživjela i da li je, osim UNICEF-u, slučaj prijavila i policiji, Lejla je dala odgovore.

Traumatično iskustvo
– U medijima i na društvenim mrežama ne želim da se bavim detaljima i da svodim jedno, za mene, izuzetno traumatično i potresno iskustvo na nivo tabloida. Institucije koje trebaju da znaju, znaju tok događaja i trenutak u kom je eskalirao. Riječ je o neprimjerenom i nedozvoljenom dodiru po intimnom dijelu tijela, uz propratne skeptične komentare, na kraju i njegovo priznanje učinjenog – rekla je producentica i dodala:

– Smatram da je Pušić opravdano sankcionisan iz UNICEF-a, te da će moj nesretni slučaj biti opomena makar jednom nasilniku da ne učini slično i podrška makar jednoj djevojci da prijavi i da ne šuti. Samo brzim reagovanjam na bilo koji vid nasilja i uznemiravanja možemo spriječiti velike tragedije, tragedija na nivou silovanja ili femicida.

Pozvala i UNICEF
Podsjećamo, Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, optužila je producentica emisije „Dnevnica“ Lejla Kašić za seksulano uznemiravanje, te je javno pozvala UNICEF da reaguje.

Ispred UNICEF-a ubrzo su se oglasili zavničnim saopćenjem u kojem navode da osuđuju bilo koji vid uznemiravanja, te da će popularni muzičar biti suspendovan. Rambo Amades se ovim povodom nije oglašavao.

avaz.ba