Početna Vijesti Poznati svi detalji likvidacije Ranka Eskobara u Rušnju: Ubicama pomagala dva državljana...

Poznati svi detalji likvidacije Ranka Eskobara u Rušnju: Ubicama pomagala dva državljana BiH

Poznati svi detalji likvidacije Ranka Eskobara u Beogradu: Ubicama pomagala dva državljana BiH

Golf 4 koji je korišten tokom ubistva Ranka Eskobara u Rušnju (Beograd) 9. marta ukraden je u Kraljevu, odakle je jedan od osumnjičenih za ubistvo, Luka V. (35). Osumnjičeni za ubistvo pozvali su svoju žrtvu da mu ponude da kupi automobil, a on im je rekao da ga dovezu u tačno određeno vrijeme, piše Telegraf.rs.

Automobil je poslije ubistva zapaljen u Ulici 11. krajiške divizije na Petlovom Brdu.

Nisu dostupni pravosudnim organima Srbije
Istraga je pokrenuta protiv četiri osobe osumnjičene za učešće u ubistvu R. R. (53) u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine. Osumnjičeni su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (35) iz Kraljeva. Protiv još dvoje osumnjičenih, državljana BIH, istraga je pokrenuta zbog pomaganja tokom ubistva, ali oni nisu dostupni pravosudnim organima Srbije.

Stefan Z. i Luka V. se sumnjiče da su 9. marta 2023. godine oko 11.05 sati na podmukao način lišili života R. R, koji je uslijed zadobijenih povreda preminuo u 11.32 sata i tom prilikom su doveli u opasnost život tri gosta u kafiću.

Više projektila

Nosili su hirurške maske preko lica, a obojica su, kada su ugledali žrtvu na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. R. R. je pobjegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, uslijed čega je R. R. pao na pod. Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Nakon toga su osumnjičeni pobjegli sa lica mjesta Golfom 4, koji su na Petlovom Brdu zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu. Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih, Stefanu L. i Luki V, stvorili uslove za izvršenje krivičnog djela, prenosi telegraf.rs.

source.ba