Početna Vijesti Otac mladića ub.jenog u Danskoj očajan: Petar je za tri mjeseca trebalo...

Otac mladića ub.jenog u Danskoj očajan: Petar je za tri mjeseca trebalo da slavi punoljetstvo i da diplomira

Dvojica srpskih mladića ub.jena su u ponedjeljak u Kopenhagenu kada ih je, iz nepoznatih razloga, napala grupa mladića. Petar Stešević (17), mladić porijeklom iz Crne Gore, uboden je u srce, dok je njegovom prijatelju N.Š. (18) porijeklom iz okoline Čačka, prerezan vrat.

Petrov otac još je u šoku zbog svega što se desilo, a u svojoj ispovijesti za Kurir ispričao je da se sve dogodilo 300 metara od njihove kuće u predgrađu Kopenhagena.

– Petar bi za tri mjeseca napunio 18 godina, trebalo je da diplomira, život je bio pred njim. Bio je veliki sportista, a sa momkom koji je bio sa njim se druži čitav život, obojica su rođena ovdje u Danskoj, igrali zajedno fudbal, basket – rekao je otac Nenad Stešević.

Kako saznajemo, jedan napadač je uhapšen, jer je treći mladić koji je lakše povrijeđen, a bio je sa Petrom i njegovim drugom, ispričao šta se desilo.

– Zbog povjerljivosti istrage ne znaju se još detalji, ali uhapšen je mladić (17), koji nije državljanin Danske – kaže izvor Kurira.

Petar je inače, druga generacija Steševića koja je rođena u Danskoj, a Nenad kaže da je on Srbin iz Kotora.

– Rodio mi se na rukama, jedan presrećan dječak koji je uvijek znao da kaže volim te, pun energije i ljubavi. Ima starijeg brata Mila na kojeg je uvijek mogao da se osloni, vedar i radostan momak kome je obraz bio najvažniji – rekao je za Kurir otac Nenad i dodao da zna da cijela Srbija i Crna Gora plaču za ovim mladićima.

Izvor: Kurir