Početna Zanimljivosti PREPOLOVILA SE: Amela iz Sarajeva ispričala kako je smršala skoro polovinu svoje...

PREPOLOVILA SE: Amela iz Sarajeva ispričala kako je smršala skoro polovinu svoje tjelesne težine

Amela Kržilo, vlasnica caffe Ambera u sarajevskom naselju Dobrinja, nakon što je izgubila skoro polovinu svoje tjelesne težine, fantastičan rezultat podijelila je sa svojim prijateljima na društvenim mrežama i uz fotku nekad i sad, napisala:

Dugo sam razmišljala da li da objavim ovu sliku i na kraju sam odlučila da to ipak uradim.
Prije svega da pokažem da je sve moguće!
Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene proteklih godinu dana (za mene je bila podrška čak i sama činjenica da mi ne zamjeraju zbog mog psihičkog i fizičkog odsustva).
Težak period je iza mene!
Bilo je dana kada sam željela da odustanem od svega, ali sam svaki put nalazila novu snagu da nastavim dalje i evo me sada ovdje na korak do ostvarenja životnog sna.
Za vas su to sitnice za mene je to život (moći sjesti u stolicu bez razmišljanja, staviti nogu preko noge, sjesti u sjedište u avionu bez razmišljanja da li mogu stati i da li se mogu svezati, kupiti sebi odjevni predmet koji zaista želim da nosim, a ne samo ono sto mi može i još mnogo nekih drugih sitnica).

Naime, Amela je uspjela da ostvari nezamislivo – da smrša nevjerovatnih 81 KG. Imala je 190, a sad 12 mjeseci poslije, ima 109 KG i puno bolje se osjeća, energičnije, ljepše, zdravije i sa puno više samopouzdanja.

Psihički je, priča nam, bila dotakla samo dno, prestala izlaziti, zatvorila se u sebe, mislila je da će u ludnici završiti. Kad su se javili ozbiljni zdravstveni problemi, nije više smjela čekati bolje dane.

“Prošla sam razne faze, imala sam osjećaj da ću završiti u ludnici, ali kad sam  shvatila da imam ozbiljne zdravstvene probleme, morala sam da nešto mijenjam”, priča nam tridesetosmogodišnja Sarajka koja ističe da je isprobala sve moguće dijete, ali kilogrami su joj se svaki put vraćali, nekad i duplo više nego što je imala.

Proces kojem se podvrgla traje godinu dana, a u videu ispod poslušajte kako je uspjela doći na korak od svog, kako kaže, životnog sna:

Svima koji žele da skinu kilograme poručuje da želja ne mijenja ništa, a odluka mijenja sve, poslije odluke sve drugo počinje da se mijena.