Početna Showbiz OSTALA JE BEZ OCA! EVO KAKO IZGLEDA ĆERKA TANASIJA UZUNOVIĆA KOJA JE...

OSTALA JE BEZ OCA! EVO KAKO IZGLEDA ĆERKA TANASIJA UZUNOVIĆA KOJA JE KRENULA NJEGOVIM STOPAMA

Glumac Tanasije Uzunović preminuo je u 81. godini na Klinici za urgentnu medicinu VMA. Glumac je igrao u preko 50 filmova i TV drama, a najviše se proslavio ulogom Rajka Maleševića u kultnoj seriji “Moj rođak sa sela”.

Zvezda serije “Moj rođak sa sela” je ćerku dobio u 50. godini sa trećom suprugom Mirom. Sada Sofija ima 28 godina i koja je igrala i u Narodnom pozorištu, gde je Uzunović prvak drame.

– Sofija je odmalena pokazivala interesovanje za razne stvari i nikad nisam ozbiljno razmišljao o tome da bi mogla da odabere glumu za životni poziv – priznaje Tanasije. – Lepo je pisala, zanimala se za književnost, težila je za autentičnim izrazima u muzici. U gimnaziji je odlazila u “Dadov”, što mi je bilo veoma drago jer sam smatrao da je bolje da vreme provodi u dramskoj sekciji nego da se interesuje za folk i rijalitije. Jedan prijatelj mi je tada rekao: “Ona će biti glumica”. Odgovorio sam mu da to ne dolazi u obzir, a on je na to samo proročanski kazao: “Videćeš”. I ispostavilo se da je bio u pravu. Kad su je oborili na prijemnom na Fakultetu dramskih umetnosti, rekao sam joj da neke stvari mora da prelomi ukoliko želi da se bavi glumom, a ona je to želela po svaku cenu. Kasnije je upisala Akademiju umetnosti u klasi Dragane Varagić. Na prvoj godini sam joj skrenuo pažnju da u ovoj profesiji nema protekcije, da sama mora da pokaže koliko vredi i pronađe svoj put- rekao je ranije Uzunović za “Gloriju”.

Tanasije je kćerki govorio da se ne prilagođava, već da bude ono što jeste.

– Objasnio sam joj da je to težak, mučan i nepriznat posao koji može da se radi samo pod jednim uslovom – ako se neizmerno voli. Trenutna situacija je poražavajuća, ali ne mogu i neću da joj rušim ideale, kao ni da joj dajem lažnu nadu. Mora mnogo da radi, pogotovo sad na početku karijere, a tu je i pitanje njene selekcije, odnosno odluke da li će se prikloniti jeftinim elementima i izražajnim momentima, ili će tražiti istinu, jer gluma bez istine ne može. Gluma je emocija, temperament, mašta, inteligencija da se sve to skupi, a do umetnosti je mnogo daleko. I mora da “krade” scenski izraz, zanatske cake- rekao je on svojevremeno.

pulsonline.rs