Početna Vijesti Majka neće ispratiti dječaka iz Sopota na vječni počinak? Komšijama otkrila da...

Majka neće ispratiti dječaka iz Sopota na vječni počinak? Komšijama otkrila da ne dolazi zbog jedne stvari

Majka ih je ostavila prije nekoliko mjeseci i otišla i udala se za drugog. Nikada nije dolazila niti pitala za djecu. Neće ni na sahranu da mu dođe. Pričala je moja snajka sad sa njegovom majkom koja joj je rekla: “Ne idem sigurno jer šta će narod da kaže” aludirajući na to da ih je ostavila.

Ovako priča komšinica mališana (6) iz Sopota koji je u ponedjeljak preminuo nakon što je upao u septičku jamu.

Komšinica tvrdi da je majka sina i kćerku ostavila prije pola godine i nikada ih nije obilazila.

– Otac dječaka je jako vrijedan čovjek. Radio je noćnu smjenu kako bi ujutru bio sa djecom. Bio je samohrani otac i morao je da radi više poslova kako bi ih izdržavao. Otišao je u Hrvatsku prije nekoliko mjeseci da zaradi koji dinar. Tada je majka uzela djecu i nakon rekla bih mjesec dana nazvala ga je i rekla “dođi da uzmeš djecu jer mene ne interesuju” – drhtavim glasom priča komšinica.

Dodaje i da se otac tada vratio i radio nekada čak i tri posla.

– Radio je i u Mladenovcu. Jako maran i požrtvovan otac. Našao je neku djevojku koju je plaćao da ih pričuva dok je bio na poslu. Tog kobnog dana vratio se iz treće smjene, a djevojka je otišla. Dječak je otvorio vrata i izašao, a srećom kćerkica nije krenula sa bratom. Ostala je u kući – tvrdi komšinica.

Ističe i da je ta septička jama uvijek otvorena te da je toliko duboka da ni stariji čovjek ne bi uspio da se spasi, a ne dijete od šest godina.

– Dijete se dralo i plakalo. Vjerovatno je otac čuo i trgnuo se iz sna i izašao napolje. Imao je i šta da vidi. Svoje dijete kako pluta u vodi. Nije mu bilo spasa. Izvukao ga je iz vode, ali bilo je kasno. Već tada nije davao znake života. Brzo je došla i policija i hitna pomoć, ali tu više ništa nije moglo da se uradi – priča potresena komšinica.

Navodi da je četvorogodišnju sestru nastradalog dječaka odvela socijalna služba.

– Velika tragedija, kakva se ovdje ne pamti, jedan mladi život je otišao. Izgubio je sina, a kćerku su mu uzeli. Skrhan je i slomljen od tuge – kaže komšinica.

Ističe i da je sutra (danas, op.a.) sahrana nastradalog mališana.

– Ispraća svog sina na vječni put bez majke i sestre. Eto šta vam je život! Za jedan dan im se okrenuo život naopačke. Ne znam kako će nastaviti dalje – drhtavim glasom komšinica koja kaže da selo kod Sopota ne pamti ovakvu tragediju.

Dječak iz Sopota, podsjetimo, preminuo je prekjuče u selu kod Sopota kada je dok mu je otac spavao izašao iz kuće i upao u septičku jamu dimenzija 3×2 metra. Otac je uspio da izvadi dijete iz jame do vrha napunjene vodom, ali mališanu nije bilo spasa.

– Dete nije davalo znake života. Otac je odmah pozvao policiju i ispričao šta se desilo. Ekipa Hitne pomoći je pokušala na reanimaciju i konstatovala smrt djeteta – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dijete je prebačeno na Institut za sudsku medicinu zbog obdukcije.

(Kurir.rs/Blic)