Početna Showbiz Goran Bregović ima 30 kuća i stanova, često ga zovu “kraljem nekretnina”!

Goran Bregović ima 30 kuća i stanova, često ga zovu “kraljem nekretnina”!

Goran Bregović, bez obzira na veoma uspješnu karijeru, ima dosta strahova vezanih za novac zbog čega je kupovao nekretnine.

Jednom prilikom Bregović je priznao da strahuje od siromaštva pa je kupio previše nekretnina.

“Cijelog života imam strah od siromaštva. Nije to kao kod nas, kad si na ulici, nemate tetku da odete na ručak, nemate ujaka da pozajmite novac. Rat je, i u ratu ste u jednom danu izgubili sve što ste imali. Dugo me je držao strah od siromaštva. Ako pogledamo unazad, ja sam zbog tog straha kupovao previše stvari. Prije rata imao sam kuće, stanove, brodove, automobile. To je sirotinja koja od straha kupuje. Sada više ne brinem o sebi, imam djecu, pa isti taj strah imam i za njih”, rekao je Brega svojevremeno.

Bregovića u medijima često nazivaju ‘kraljem nekretnina’, budući da posjeduje više od 30 kuća i stanova. Također, on ne krije kako voli investirati u nekretnine.

Muzičar decenijama gradi uspješnu karijeru i stvara muziku koja je tražena kako kod nas, tako i u inostranstvu. Većinu novca kojeg je zaradio, Brega je mudro uložio u nekretnine te danas mnoge od njih izdaje. Zanimljivo je da je njegova kuća na Senjaku u Beogradu jedna od omiljenih lokacija za snimanje filmova i serija.

ekskluziva.ba