Početna Vijesti Ovo je majka Zlatana Ibrahimovića: Radila je kao čistačica, odgajala ga je...

Ovo je majka Zlatana Ibrahimovića: Radila je kao čistačica, odgajala ga je kako je najbolje znala i mogla

Zlatan Ibrahimović dobro je poznato ime u svijetu fudbala. Iako danas živi u luksuzu, iza njega je vrlo težak period.

Njegovi korijeni potječu iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka rodom je iz Zadra.

Jurka ga je odgajala kako je najbolje znala i mogla, a Zlatan je izrastao u jako dobrog čovjeka. Njegovu mamu Jurku ne viđamo često u javnosti, a samo nekoliko puta viđena je sa Zlatanom, iako se redovno viđaju i druže.

Iako sreće sa muškarcima u ljubavnim odnosima nije imala, ipak je od jednog, onog kojeg je rodila, napravila izvrsnu muškarčinu.

Da bi prehranila brojnu porodicu, Jurka Gravić radila je kao čistačica, nekada i po 14 sati dnevno. Zlatan je često išao sa njom da joj pomogne i za to bi dobio mali džeparac.

Zlatan je prošle godine iznenadio majku i kupio joj stan u Zadru.

-Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Paga, gdje joj žive dvije sestre za koje je jako vezana, s kojima se godinama nije mogla videti. Zbog rata i svega ostalog. Drago mi je da je dobro. Sretna je tako, a od mene nikad ništa nije tražila. Želimo da joj pošaljemo Maksija i Vincenta, same, bez mame i tate. Trebaju da se nauče samostalnosti. Želim da neko vrijeme provedu u Hrvatskoj s bakom, koja može štošta da ih nauči – stoji u odlomku iz Adrenalina.

azra.ba