Početna Rijaliti 24 godine od svirepog zločina Zvezdana Slavnića: Na današnji dan mučki je...

24 godine od svirepog zločina Zvezdana Slavnića: Na današnji dan mučki je presudio mladiću, a ovako se branio na sudu!

Zvezdan Slavnić, aktuelni učesnik šeste sezone Zadruge, već nekoliko mjeseci boravi na velelepnom imanju kao takmičar ovog rijalitija. Javnosti je godinama unazad poznat kao sin legendarnog košarkaša Moke Slavnića, ali i žestokog momka sa beogradskog asfalta koji je počinio ub.stvo.

Na današnji dan navršava se tačno 24 godine od njegovog nedjela koje mu je iz korijena promijenilo život, a sa posljedicama kako sam kaže, nosi se i dan danas.

Prema pisanju Glasa Javnosti iz 2001. godine Vrhovni sud Srbije stavio je tačku na ub.stvo Olivera Jovanovića kada je dvadesetčetvorogodišnji Zvezdan Slavnić osuđen na devet i po godina zatvora i upućen je na izdržavanje kazne u zatvor u Valjevu.

Tada su žalbe beogradskog Okružnog tužioca, Zorana Slavnića i Zvezdanovog advokata Branislava Tapuškovića odbačene kao neosnovane. Okružni tužilac tražio je veću kaznu za Zvezdana Slavnića, a njegov otac je u žalbi naveo da mu sin ub.stvo nije počinio sa umišljajem.

U obrazloženju odluke Vrhovnog suda objašnjava se da je Slavnić stariji naveo da njegov sin nije imao razloga da tako nešto uradi sa umišljajem zato što sada pokojnog Olivera Jovanovića nije ni poznavao, a niti je sa njim bio u sukobu ili kontaktu. Otac je smatrao da je Zvezdan ub.stvo počinio u afektu jer je kobne noći navodno bio izazvan od društva u kome je bio pokojni Oliver.

Osporio je i kazanu kao prestrogu i naveo da je njegov sin lošeg zdravlja zbog urođene srčane mane. Ova činjenica, međutim, nije ni spominjana tokom suđenja, pa nije ni uzeta u obzir prilikom odmjeravanja kazne. Zvezdanov branilac osporio je nalaz vještaka i utvrđeno činjenično stanje tvrdeći da je ub.stvo počinio iz nehata. Ono što je sud prihvatio kao istinu ovako se odigralo.

Moka Slavnić na televiziji Kurir, u emisiji “Sceniranje” isplakao je more suza kada je priznao kako je podnio ovaj nemili događaj i na koji način se borio sa istim.

Zvezdan je nakon odslužene kazne izašao iz zatvora, ali je ponovio neke od radnji na ivici zakona u vidu tuča i raznih obračuna, te je ponovo njegova bezbijednost bila dovedena u pitanje, a o tome je govorio i sam tokom prvih mjeseci učešća u Zadruzi.

Takođe, u samom startu rijalitija, u svojoj emotivnoj ispovesti, prvi put je javno na televiziji govorio o detaljima stravičnog događaja ali i porodici ubijenog mladića.

Šta se dogodilo kobne noći?

U noći između 6. i 7. marta 1998. godine u diskoteci “Četiri sobe” našli su se U.V., Oliver Jovanović i M. V. u pratnji dvije djevojke. U optužnici je pisalo da je između U.V. i Zvezdana došlo do kraće prepirke, ali zbog čega su se “zakačili” teško je reći s obzirom da se U.V. nikada nije pojavio pred porotom da ispriča svoju verziju događaja. Zvezdan je na suđenju ispričao da je bio izazvan njegovim ponašanjem na podijumu za igranje i da mu je ovaj dobacivao riječima: “Šta je p…. ustanite i igrajte!”

Onda je Zvezdan ustao i rekao U.V. da izađu napolje i porazgovaraju.

– Rekao mi je: Nemam s tobom šta da pričam. Ako imaš nešto da mi kažeš reci mi ovdje”‘- objasnio je Zvezdan pred porotom.

Pošto je Zvezdan izašao ispred diskoteke nešto kasnije pojavio se i U.V.

– Kada sam ga ugledao obratio mi se riječima: ‘Šta je bilo, šta hoćeš sada’, a ruke je držao iza leđa u visini pojasa – tvrdio je Zvezdan.

Onda je, po sopstvenom priznanju i riječima nekoliko svjedoka, udario U.V. rukom i pištoljem po glavi. U.V. je pao, a Zvezdan je ispričao:

– Sa desne strane vidio sam jednog krupnog momka koji je krenuo prema meni. Nekako sam napravio iskorak i krenuo da udarim Olivera koji se okrenuo u desno, vjerovatno da eskivira udarac – govorio je tada Slavnić.

Zatim ga je negdje ispod potiljka udario rukom u kojoj je držao pištolj. Pištolj je, prema njegovim riječima, skliznuo niz Oliverovu glavu i opalio.

– Sve se dogodilo u sekundi – objasnio je Zvezdan svojevremeno, držeći pištolj u ruci koji mu je sudija dao za demonstraciju tragičnog događaja.

Svjedok M.V. ispričao je, međutim, da je Oliver u kobnom trenutku bio na oko dva metra od Zvezdana i da je, kada se okrenuo, vidio pištolj uperen prema Oliveru. Odjeknuo je pucanj.

– Nisam nikoga htio da ub.jem i strašno mi je krivo što se to desilo. Olivera nisam ni poznavao. Biće to veliki ožiljak na mom srcu – rekao je Zvezdan na kraju suđenja.

ekskluziva.ba