Početna Vijesti Nezapamćena tragedija potresla Aranđelovac: Žena preminula 8 dana poslije porođaja, rodila zdravu...

Nezapamćena tragedija potresla Aranđelovac: Žena preminula 8 dana poslije porođaja, rodila zdravu kćerku, ali onda sve krenulo po zlu

Porodilja (35) iz Aranđelovca preminula je osam dana nakon što se porodila u Opštoj bolnici u tom gradu.

Sumnja se da je mlada žena umrla usljed komplikacija nastalih ljekarskom greškom prilikom porođaja 19. februara, zbog čega je hitno prebačena u Beograd, gdje je nažalost izgubila bitku za život. Rodila je zdravu djevojčicu koja je još u bolnici i čeka da tata dođe po nju.

Nesrećna žena sahranjena je jučer na groblju u selu nadomak Aranđelovca.

Rođak preminule porodilje kaže da je porodica u šoku i da niko ne može da vjeruje da je više nema.

– Zanijemili smo od bola i tuge. Njoj je ovo bila druga trudnoća i sa mužem željno je iščekivala rođenje druge bebe. Već imaju kćerku od pet godina. Porodila se 19. februara prirodnim putem. Dobila je zdravu kćerku i sve je bilo kako treba i s njom i s bebom, međutim, nastale su komplikacije jer joj ljekari nisu izvadili posteljicu! Naglo joj je pozlilo i hitno je prebačena za Beograd u Višegradsku pa na Urgentni centar. Prvo što su rekli ljekari bilo je “pobogu gdje ste bili do sada s njom” i “zakasnili ste” – sa suzama u očima priča jedan rođak.

Kaže da su ljekari u Beogradu konstatovali da je dobila sepsu i da su joj jetra i bubrezi stali.

– Otklonili su joj matericu i jajnike. Stavili su je u vještačku komu, ali nažalost spasa joj nije bilo. Preminula je 27. februara. Na zahtjev beogradskih ljekara rađena je obdukcija koja će pokazati zašto je došlo do ovakvog ishoda – kaže rođak.

Informeru je nezvanično potvrđeno da je porodilja iz Aranđelovca stigla u veoma teškom stanju i da je hitno zbrinuta u GAK Višegradska, a zatim je prebačena i u beogradski Urgentni centar.

– U porodilište u Beogradu primljena je s teškom kliničkom slikom, lošom krvnom slikom i opštim stanjem organizma. Ljekari u Višegradskoj su je odmah zbrinuli i uradili sve što je bilo do njih odnosno što se tiče ginekoloških komplikacija. Nakon toga je prebačena u Urgentni centar na intenzivnu njegu u šok sobu. Prognoze nisu bile dobre jer je prekasno stigla u Beograd. Zaista su pokušali sve što je bilo do njih, i operaciju, i terapiju, i stalni nadzor, ali nije uspjelo. Ona je dobila sepsu koja joj je zahvatila skoro čitav organizam, čak su joj i bubrezi otkazali. Zato je i naložena obdukcija, da se vidi uzrok njenog stanja. Za sada se sumnja da je u pitanju zaboravljena posteljica nakon porođaja – otkriva izvor upućen u slučaj.

Oni koji su poznavali preminulu porodilju i njenog muža ne mogu da vjeruju kakva ih je sudbina zadesila. O njima imaju samo lijepe riječi.

– Znam je još iz osnovne škole. Divna, hrabra mlada žena, prava lavica. Plačem od kada sam čula za njenu smrt. Ostavila je kćerku da raste bez majke, još je mala, ne znam ni da li će zapamtiti majku – kaže drugarica pokojne žene.

Muž preminule porodilje radi u firmi u Aranđelovcu, a kolege ga opisuju kao poštenog čovjeka.

– To je divna porodica. U braku su bili oko šest godina. Nikada nije spominjao da je njegova supruga imala zdravstvene probleme. I ova trudnoća je prošla kako treba i spremao se da časti. Velika tuga – kaže kolega nesrećnog čovjeka.

Izvor: Informer