Početna Showbiz Darku Laziću trajno oduzeli vozačku, ali on nabavio novu na nevjerovatnu foru:...

Darku Laziću trajno oduzeli vozačku, ali on nabavio novu na nevjerovatnu foru: Policija sada ne može ni kaznene poene da mu piše!

Darko Lazić je poslije punih deset godina ponovo pakleni vozač, ali s legalnom vozačkom dozvolom!

Njemu je, podsjetimo, 2013. godine putna isprava trajno oduzeta zbog više saobraćajnih prekršaja koje je tada napravio, ali sada je našao caku i polagao u inostranstvu. U tome mu je pomogao menadžer koji inače vodi brigu o njegovom životu i karijeri.

Kako saznajemo, on je u Češkoj regularno pohađao školu za vozače i zvanično dobio dokument da je u stanju da upravlja motornim vozilom.

Nije gubio vrijeme i odmah je kupio i luksuzan automobil. U pitanju je bijesna mašina marke BMW X5, čija cijena se s kompletnom opremom, kad su polovni automobili u pitanju, kreće i do 50.000 eura.

Podsjetimo, Darko Lazić je prije nekoliko godina doživio saobraćajnu nesreću koja ga je umalo koštala života. Nakon što se nekoliko mjeseci borio za život, folker nije krio da i dalje voli da ludački vozi kola, pa se i na svom Instagram profilu često hvalio snimcima na kome se jasno vidi da automobilom juri skoro 200 km/h. I prije nekoliko dana je objavio snimak na kom upravlja vozilom, ali ga je brže-bolje sklonio sa mreža. Iako spada u grupu visokorizičnih vozača, koji ne vode računa o saobraćajnim propisima, on je po svaku cijenu želio da sjedne za volan.

– Darkova jedina želja posljednjih godina je bila da reguliše vozačku dozvolu. Konačno je to riješio. Većina prekršaja koju su mu pripadnici MUP pisali je za brzu vožnju i vožnju bez vozačke dozvole, što spada među najveće kazne kad je saobraćaj u pitanju. U manjem procentu su one za nepropisno parkiranje, a ima čak i jednu koju je dobio jer nije želio da otkrije ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime, a koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Darko je u nekoliko navrata vozio i neregistrovano vozio i bez adekvatne dozvole – kaže izvor Kurira.

Kontaktirali smo s direktorom Komiteta za bezbijednost saobraćaja Damirom Okanovićem i pitali ga da li je Darkov potez, da vozačku dozvolu stekne u inostranstvu, legalan.

– Državljanin Srbije koji ima prebivalište u Srbiji ima pravo da upravlja vozilom s vozačkom dozvolom izdatom u stranoj državi ukoliko ista ta država priznaje naše vozačke dozvole. Međutim, to pravo ističe poslije dvanaest mjeseci od dana ulaska na našu teritoriju. U tom periodu lice ima mogućnost da inostranu vozačku dozvolu zamijeni za domaću, ako je isti takav postupak moguć u toj državi prema licu koje je položilo vozački ispit u Srbiji. Takvom licu se ne mogu izreći kazneni poeni jer se to može samo onome ko ima srpsku vozačku, ali može mu se izreći mjera zabrane upravljanja na teritoriji Srbije – objasnio je stručnjak.

Darko Lazić misteriozno nestao: Uzeo pare za nastup sa Rastom i Reljom u Švedskoj, pa se nije pojavio! Evo koliko duguje!

ekskluziva.ba