Početna Vijesti LUKA BOJOVIĆ U STROGOJ TAJNOSTI NAPUSTIO SRBIJU! Posljednji put viđen maskiran na...

LUKA BOJOVIĆ U STROGOJ TAJNOSTI NAPUSTIO SRBIJU! Posljednji put viđen maskiran na aerodromu ranom zorom i od tada mu se gubi trag!

Kontroverzni Beograđanin Luka Bojović (49), koji je 30. novembra prošle godine deportovan iz Španije, pre tri nedelje napustio je Srbiju.

Bojović je početkom februara viđen na aerodromu “Nikola Tesla” kako prolazi pasošku kontrolu, ali njegovu konačnu destinaciju za sada znaju samo najbliži članovi porodice i prijatelji, piše Informer.

Prema rečima dobro upućenog izvora, Bojović je u pratnji jednog muškarca, koji je nosio hiruršku masku preko lica, došao na aerodrom u ranim jutarnjim satima.

– Luka je bio obučen u sportsku garderobu sa kačketom na glavi, imao je hiruršku masku preko lica i ranac na ramenu. Čim je ušao u zgradu, uputio se prema šalteru, gde je čekirao kartu, dok je njegov pratilac stajao nekoliko metara dalje od Luke i posmatrao ostale putnike – kaže izvor i dodaje:

– Kad je čekirao kartu, Bojović se rastao sa pratiocem i otišao na pasošku kontrolu, posle čega je odleteo iz Srbije.

Bojoviću je, inače, po policijskim procenama, ugrožena bezbednost, pa je u protekla tri meseca, od povratka u Srbiju, bio u dubokoj izolaciji. Nije želeo da daje izjave za medije, niti se pojavljivao na javnim mestima iako je slobodan pred zakonom, pošto se protiv njega ne vodi nikakav postupak i ne postoji međunarodna poternica za njim.

Pretpostavka je da je odlučio da se preseli negde daleko od Srbije i od očiju javnosti, gde nije toliko prepoznatljiv kao u našoj zemlji i regionu.

Iako je Bojovićeva destinacija pod velom tajne, jedino je sigurno da nije otišao u Španiju, gde su mu supruga Barbara i troje dece, pošto je odatle proteran prošle godine i dobio je zabranu ulaska u tu državu. Luka je, naime, još 9. februara 2012. bio uhapšen u Valensiji, nakon čega je osuđen na 18 godina zatvora zbog zločinačkog udruživanja, falsifikovanja isprava i nelegalnog oružja. Pošto je odslužio više od polovine kazne, španske vlasti su prošle godine obavestile našu državu da će ga proterati.

Danima izbegavao posetu groblju

Očekivalo se da će Luka Bojović odmah po dolasku u Beograd otići na Novo groblje i obići grob oca Vuka i brata Nikole, ali to se nije desilo. Moguće je da je to uradio tek nekoliko sedmica po dolasku u Srbiju, najpre iz bezbednosnih razloga, ali i da bi izbegao novinare. Međutim, spekulisalo se u medijima da Luka nije ni bio na groblju od dolaska u Srbiju, već da je poslao nekog prijatelja da u njegovo ime zapali sveće na grobovima najbližih.

Dok je bio u španskom zatvoru, Luki se u odsustvu sudilo pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog ubistva kriminalca Branka Jevtovića Jorge 2004. i pokušaja ubistava Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su nastradali njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milan Jovičić.

Bivši Bojovićev saradnik iz “zemunskog klana” Sretko Kalinić, koji je sa Milošem Simovićem osuđen za ta ubistva, izjavio je pred sudom da je Luka naručio ove likvidacije, navodno, kako bi osvetio likvidaciju Željka Ražnatovića Arkana 2000. u tadašnjem hotelu “Interkontinental”. Kaliniću sud, međutim, nije poverovao i Luka je pravosnažno oslobođen.

Kurir.rs/Informer