Početna Vijesti Djevojka se svom momku predstavila kao kriminalac iz Tuzle pa mu uzimala...

Djevojka se svom momku predstavila kao kriminalac iz Tuzle pa mu uzimala novac: On se ubio, ona dobila godinu i po zatvora

Ona se svom momku lažno predstavljala kao opasni kriminalac B. K. iz Tuzle i prijeteći bacanjem bombe tražila novac

Marija Marjanović (29) iz Bijeljine osuđena je u Osnovnom sudu u tom gradu na godinu i po zatvora zbog pokušaja iznude novca od bivšeg momka Miloša N. (23), koji je na kraju izvršio suicid.

Njen branilac Petko Budiša kazao je da je tokom postupka odbrana uspjela da dokaže da optužena nema veze sa smrću mladića.

“Svakako kad dobijemo presudu odlučićemo o daljim koracima i žalbi na nju. Uspjeli smo dokazati da smrt mladića nije rezultat njenih postupaka”, rekao je Budiša.

Prema presudi koja je objavljena na internet stranci bijeljinskog Osnovnog suda, navodeći inicijale, Marjanović je krivično djelo počinila krajem 2020. godine. Ona se svom momku lažno predstavljala kao opasni kriminalac B. K. iz Tuzle i prijeteći bacanjem bombe tražila novac.

“Optužena M. M. je od N. M. sa kojim je bila u emotivnoj vezi u dužem periodu tražila i dobijala novac. Kada je jednom prilikom neutvrđenog dana u septembru 2020. godine zatražila 1.300 KM, on joj nije mogao da udovolji pa ga je prisilila. Predstavila se kao K. B. te je mladiću uputila poruku da je dug koji je ona imala prema B. B. sada njegov, jer je ljubomoran na njihovu vezu te da će ako mu, ako ne plati dug, baciti bombu”, stoji u presudi.

Dodato je da je N. M. prijetnje shvatio ozbiljno te je optuženoj poslao poruku da će sve prijaviti policiji, a ona mu je odgovorila da B. B. više ne potražuje pare od njega, jer mu se u međuvremenu rodilo dijete pa časti. Miloš. N. je pronađen obješen u oktobru 2020. godine i iza sebe je ostavio oproštajno pismo pomoću kojeg je policija utvrdila da je duže vrijeme bio izložen prijetnjama i ucjeni putem “Instagram” profila opasnog kriminalca iz Tuzle. Taj profil je navodno napravila optužena.

(Crna-hronika.info, DEPO PORTAL/dg)