Početna Vijesti Sarajevski biznismen otvara diskoteku Aqua: Velika je ovo investicija

Sarajevski biznismen otvara diskoteku Aqua: Velika je ovo investicija

Sarajevska diskoteka Aqua konačno će biti otvorena. Kako je za Faktor potvrdio sarajevski ugistitelj i biznismen Senad Jukić Nena, nekada najbolja diskoteka u regionu bit će otvorena velikim koncertom 1. jula.

On je posljednjih mjeseci intenzivno radio na otvaranju diskoteke Aqua. Ovo popularno sarajevsko okupljalište, koje je koštalo 12 miliona KM, otvoreno je krajem septembra 2002. godine, a tada je nekoliko hiljada posjetilaca uživalo u koncertu Dine Merlina.

Jukić ističe da je vijest o ponovom otvaranju Aque odjeknula u regionu i da su se javili menadžeri najpopularnijih pjevača jer Sarajevu već godinama nedostaje diskoteka koja može primiti 3.000 posjetilaca.

– Aqua će ponovo biti najbolja na Balkanu. U Sarajevu nedostaje kvalitetnog noćnog života i sigurno da će ponovno otvaranje najbolje diskoteke puno popraviti situaciju i da će to potaknuti i druge da ulažu i otvaraju nove diskoteke i klubove. Nije nam cilj da uradimo par koncerata, nego da Sarajevo ima mjesto za dobru zabavu tokom svih 12 mjeseci i da nam dolaze gosti iz cijelog Balkana – kazao je biznismen za Faktor.

Dodao je da vode računa o svakom detalju.

– Planiramo da budemo dugo godina najbolji. Velika je ovo investicija. Cifra neka ostane tajna. Teško je sada u Sarajevu naći dva konobara, a kamoli 30-ak. Gdje su hostese, koktel majstori, osiguranje… Ipak, za mene i moje saradnike Muamera Helaća i Ismar Šehića ništa nije problem – kaže Senad Jukić koji se posljednjih godina uspješno bavi i izgradnjom apartmana na Bjelašnici.

biznisinfo.ba