Početna Vijesti Alejna je ispod ruševina spašena nakon 248 sati: Borila sam se, nisam...

Alejna je ispod ruševina spašena nakon 248 sati: Borila sam se, nisam htjela odustati

Inače, po njoj je nazvana mačka iz Turske koju je udomio pripadnik USAR tima FUCZ-a Sabahudin Spahović

Sedamnaestogodišnja Alejna Olmez (Aleyna) spašena je ispod ruševina 248 sati nakon razornih zemljotresa koji su pogodili jug Turske i Siriju, javlja Anadolija.

Spašena je ispod ruševina u naselju Kajabasi u Kahramanmarašu.

Posjetio je Erdoan
Trenutno se nalazi na liječenju u bolnici u Ankari, a u srijedu su je posjetili turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) i supruga Emine.

Sretna je zbog posjete predsjednika i prve dame Turske.

– Naš predsjednik je došao u posjetu, osjećala sam se dobro, osjećam se ponosno. Lijep je osjećaj imati ovoliku podršku – izjavila je Alejna.

Kako je kazala, prošla je kroz težak period.

– Borila sam se, nisam htjela da odustanem. Svi su mi bili velika podrška i pomogli su mi. Hvala vam puno na svemu -kazala je Alejna.

Doktor iznenađen
Njena tetka Guler Duman rekla je da je sretna što je Alejna spašena ispod ruševina.

– Nismo očekivali da će se to desiti, ali kada je Alekna izašla to je za nas bilo čudo. Doživjeli smo i radost i tugu u isto vrijeme – izjavila je Duman koja se zahvalila svima, posebno ljekarima, koji su brinuli o Aleyni.

Nakon što je Alejna izvučena ispod ruševina, doktor Čengiz Dilber (Cengiz) rekao je da je nevjerovatno da je u tako dobrom zdravstvenom stanju s obzirom na to da je pod ruševinama bila 248 sati.

– Iznenadilo nas je da su njene tjelesne funkcije dobre i da nije pogoršana funkcija bubrega. To je nevjerovatna stvar. Njeno zdravstveno stanje je jako dobro. Naravno, tu su traume – kazao je tada Dilber.

Inače, po djevojčici Alejni je nazvana mačka iz Turske koju je udomio pripadnik USAR tima FUCZ-a Sabahudin Spahović.

avaz.ba