Početna Vijesti LEGENDARNI LIDER GRUPE EKV/ Milan Mladenović posthumno proglašen počasnim građaninom Sarajeva

LEGENDARNI LIDER GRUPE EKV/ Milan Mladenović posthumno proglašen počasnim građaninom Sarajeva

Ovo vrijedno gradsko priznanje posvećeno je hrabrosti i odvažnosti čovjeka koji je, kada su svi šutjeli, podigao glas i pružio iskrenu podršku gradu u jednom od najtežih perioda u njegovoj historiji

Jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća, Milan Mladenović, legendarni lider grupe EKV, posthumno je proglašen počasnim građaninom Sarajeva.

Ovo vrijedno gradsko priznanje posvećeno je hrabrosti i odvažnosti čovjeka koji je, kada su svi šutjeli, podigao glas i pružio iskrenu podršku gradu u jednom od najtežih perioda u njegovoj historiji.

Suosnivač projekta Ars Aevi, Anur Hadžiomerspahić nagrađen je Plaketom Grada posthumno.

Dobitnici ovog priznanja su i akademik profesor doktor sc. Borislav Petrović i Vincent Tan za doprinos u oblasti obrazovanja i sporta.

Nagrada „Graham Bamford“ pripala je Pašagi Grbi – Paši, sarajevskom planinaru i spasiocu za iskazanu građansku hrabrost, solidarnost, humanost i altruizam.
„Sarajevsku pahuljicu“ dodjeljujemo karatistkinjama Emini i Nejri Sipović, teniserki Amajli Kadrić, i učenicima Druge gimnazije koji su se okitili zlatnim medaljama na STEM olimpijadi u Frankfurtu, saopćila je na Facebooku gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

depo.ba