Početna Vijesti BIZNISMEN UBIO VLASNIKA KAFANE ZBOG PJEVAČICE: Puklo mu srce od udarca

BIZNISMEN UBIO VLASNIKA KAFANE ZBOG PJEVAČICE: Puklo mu srce od udarca

Biznismen Nenad D. (60) koji je optužen da je prvo pretukao vlasnika kafane Aleksandra Radosaljevića (49), a zatim ga svojim “mercedesom” pregazio ispred lokala u avgustu 2020. u Smederevu, na sudu se branio da nije kriv, saznaje Kurir.

Zločin se, podsetimo, dogodio 28. avgusta 2020, kada su se Nenad D. i Radosavljević sukobili u kafani koju je ubijeni držao i to navodno zbog svađe oko pevačice A. T.

Nakon zločina Više javno tužilaštvo u Smederevu je podiglo optužnicu protiv Nenada D. za krivično delo ubistvo, a suđenje je u toku.

– Optuženi biznismen se nakon hapšenja branio ćutanjem, ustvari, iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne govori u toj fazi postupka. Međutim, kada je počelo suđenje, biznismen je detaljno izneo svoju odbranu, gde je između ostalog naveo da nije kriv, kao i da je do nesreće došlo slučajno – kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje:

– Nakon što je Nenad D. izneo odbranu na glavnom pretresu, gde nije želeo da odgovara na pitanja tužioca, naloženo je da se odradi mašinsko veštačenje “mercedesa” kojim je žrtva pregažena.

Naš sagovornik navodi da će nakon tog nalaza biti zakazano sledeće ročište.

– Istragom je utvrđeno da je kobne večeri Nenad D. imao 1,60 promila alkohola u krvi i da je došao u kafanu sa pevačicom A. T. i prijateljem. Navodno, biznismen je ušao sa prijateljem u kafanu, dok je pevačica ostala da sedi u kolima – kaže izvor i dodaje da je sukob nastao nakon što je ubijeni uznemiravao pevačicu.

– Pevačica je okrivljenog prvo pozvala, a zatim mu poslala poruku da joj se Radosavljević nabacuje i on je ljutito odreagovao. Vlasnik kafane ih je izbacio iz objekta, uzeo lopatu i razbio šoferšajbnu na “mercedesu”.

Okrivljeni je tada, prema rečima našeg izvora, pomahnitao, seo u kola, dodao gas i ubio Radosavljevića na mestu.

– Kolima je udario žrtvu u desnu ruku i prešao preko njega kolima. Tom prilikom naneo mu je teške telesne povrede, a između ostalog slomio mu je rebra, karličnu kost, srce i pluća su mu pukla od siline udarca – dodaje naš sagovornik.

Nenad D. bio je u pritvoru sve do 23. novembra 2021. kada mu je sud zamenio pritvor sa merom zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora.

 

 

 

(Kurir.rs – B. T.)