Početna Vijesti Ona redovno posjećuje Zorana Marjanovića u CZ-u, a evo šta ga održava...

Ona redovno posjećuje Zorana Marjanovića u CZ-u, a evo šta ga održava u životu iza rešetaka

Zoran Marjanović iz Borče, koji je prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora zbog ub.stva supruge, pjevačice Jelene Marjanović, čeka u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu odluku o svojoj žalbi na presudu Višeg suda.

Prema priči izvora Kurira, Marjanović živi za trenutak kada mu u posjetu dođu kćerkica kao i sin iz prvog braka.

Marjanović se od jula 2022, kada je presuda izrečena, nalazi u ćeliji zgrade u Bačvanskoj ulici sa još nekoliko pritvorenika.

– Do sada nije pravio probleme. Uglavnom čita, a dosta vremena provodi u molitvi. Porodica mu redovno dolazi u posjetu – ćerka, koju ima u braku s Jelenom, sin iz prvog braka, kao i brat i snajka, koji trenutno brinu od Zoranovoj kćerki. Oni mu donose hranu i neophodne stvari – kaže za Kurir izvor blizak ovoj porodici i dodaje:

– Ipak, najviše se obraduje kada vidi kćerku. Ona mu je smisao života, bukvalno živi za njen dolazak. Poslije njenih posjeta mnogo se bolje osjeća. Nema nikakvih zahtjeva, samo mu je važno da se vidi s djecom.

Podsjetimo, u presudi napisanoj na 698 strana navodi se da je Zoran suprugu Jelenu ub.o na svirep i podmukao način u aprilu 2016. godine. Sudija Jelena Škulić pročitala je 22. jula 2022. u sudnici Višeg suda u Beogradu obrazloženje presude i navela da nije bio u pitanju savršen zločin.

– Sud stoji pri čvrstom uvjerenju i sa svim činjeničnim dokazima da je Zoran Marjanovć kriv i osuđujemo ga na 40 godina. Nesumnjivo je da je Zoran Marjanović na svirep i podmukao način ub.o svoju suprugu pjevačicu Jelenu Marjanović, pri čemu je bio svjestan svog zločina – rekla je ona u detaljnom obrazloženju presude, a navela je i da je ub.ca imao jake emocije prema žrtvi.

Zoran Marjanović nikada nije priznao ovaj zločin i sve vrijeme tvrdi da je nevin. Njegova odbrana uložila je žalbu na prvostepenu presudu, a još se očekuje odluka Apelacionog suda, koji će ovu presudu potvrditi ili suđenje vratiti na sam početak.

– Presuda je donijeta bez ijednog personalnog dokaza, nije postojao niko da ga je vidio da je uradio to krivično djelo, kao što ni na njemu ni na njoj nije pronađen nikakav trag koji bi upućivao na takav zaključak – izjavio je advokat Nikola Dumnić, jedan od Zoranovih branilaca.

On je rekao “da je Zoranova kćerka vještačena, a njen iskaz se zlonamjerno tumači”:

– Utvrđeno je da je dijete sposobno da svjedoči i da nije podložno konfabulaciji ili manipulaciji. Dijete je tvrdilo da se sve vrijeme nalazilo sa ocem i to je ključno! To ne tvrdi samo dijete, već i sigurnosne kamere. Zato je ova presuda skandalozna.

Inače, o žalbi na presudu Marjanoviću odlučivaće veće od pet sudija Apelacionog suda jer je riječ o teškom ub.stvu i visokoj kazni zatvora.

Izvor: Kurir