Početna Vijesti Tinejdžeri sletjeli u provaliju: Poginula trojica 16-godišnjaka

Tinejdžeri sletjeli u provaliju: Poginula trojica 16-godišnjaka

U saobraćajnoj nesreći koj se dogodila u mjestu Zeleni, na putu Rožaje – Bać, poginuli su A. M, S. M. i I. D. svi su rođeni 2006. godine.

Teške povrede je zadobio četvrti putnik, također maloljetni F. D.

Zbog smrti trojice mladih Rožajaca, 18. i 19. februar, proglašeni su danima žalosti u Rožajama.

Do nesreće je došlo kada je iz za sada nepoznatih razloga vozilo sletjelo s puta. Od četiri osobe koje su bile u automobilu, samo je jedan mladić preživio i on je sa teškim povredama transportovan u Opštu bolnicu Berane.

Istraga u toku
Kako je i zašto došlo do ove tragične nesreće, trebalo bi biti poznato nakon istrage koja je u toku.

Odlukom predsjednika Opštine Rožaje Rahmana Husovića, subota 18. februar i nedjelja, 19. februar 2023. godine proglašeni su danima žalosti na teritoriji opštine Rožaje.

Neizmjerna bol
– Srca svih građana Rožaja danas kucaju kao jedno. Dijelimo neizmjernu bol i duboko saosjećamo sa porodicama nastradalih mladića. Naša zajednica se suočila sa ogromnim gubitkom – napisao je Husović.

Na društvenim mrežama mnogi se opraštaju od stradalih mladića i upućuju izraze saučešća njihovim porodicama.

– Danas Rožaje plače. Dragi moji prijatelji danas dijelimo tugu sa vama. Danas je Rožaje uz vas da podijelili tugu koliko je to moguće u ovi teškim trenucima.

Teško je reći riječ i izgovoriti rečenicu, a da ne izazove bol, osim jedne koja čeka sviju nas. Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo. Allah dženet da im podari, a porodici sabur – navedeno je uz crno-bijelu fotografiju na kojoj su četvorica mladića.

avaz.ba