Početna Vijesti Potresne scene iz Turske: Atsuov brat svaki dan čeka ispred ruševina, vjeruje...

Potresne scene iz Turske: Atsuov brat svaki dan čeka ispred ruševina, vjeruje da je živ!

Nogometaš Hatayspora Christian Atsu je nestao nakon zemljotresa koji su pogodili Tursku i Siriju 6. februara, a 11 dana nakon stravičnih događaja još uvijek nije lociran, dok njegova porodica i dalje vjeruje u čudo i da je živ.

Njegov brat, Ishak Tvasam je došao u grad nakon zemljotresa, menadžer Nana Sechere, prijatelji i službenici konzulata Gane svaki dan čekaju pored ruševina s nadom da će pronaći Atsua.

“Danima smo ovdje, vjerujemo da je Atsu živ. Još se nadamo i pokušavamo da ga pronađemo. Izvlače previše tijela i molimo se da on nije među njima”, rekao je menadžer Nana Sechere.

“Želimo da se njegova fotografija pošalje u bolnice. Možda je izašao iz ruševina nakon zemljotresa, ali je trenutno u komi. Možda ljudi nisu poznavali Atsua. Svako ko ga vidi trebalo bi da kontaktira nas ili AFAD. Želimo da ga pronađemo”, dodao je Sechere.

Atsuov brat poručuje da neće otići s mjesta nesreće sve dok ga ne pronađu.

“Živ je, ne gubimo nadu. Neću otići dok ga ne pronađem. Vjerujem da ćemo da ga nađemo živog”, rekao je Tvasam.

Inače, ranije je otkriveno da je Atsu zbog gola otkazao let u noći kad se desio zemljotres i da je trebao da otputuje u Francusku kod porodice, ali nažalost to se nije desilo.

Atsu je bio dio tima Newcastlea koji se vratio u Premier ligu 2017. nakon što je došao na posudbu iz Chelseaja, a kasnije je realizovao stalni prelazak. Takođe je imao kratke periode u Evertonu i Bournemouthu, da bi 2021. prešao u Hatayspor.

Izvor: Klix