Početna Vijesti Pijana medicinska sestra pregazila bivšeg momka: Kamera sve snimila

Pijana medicinska sestra pregazila bivšeg momka: Kamera sve snimila

Poslije svađe Rebeka Tomas je odlučila svoj bijes iskaliti na nelegalan način

Rebeka Tomas (37) je bila bijesna na bivšeg momka Dejvida Robinsona (45) nakon što je noć provela u konzumiranju alkohola, a sud je otkrio da ga je udarila svojim automobilom na parkingu ragbi kluba.

Incident se dogodio prošle godine u Svonsiju u Velsu, a oboje su navodno bili pod dejstvom alkohola za vrijeme događaja.

Te noći izbila je svađa između bivšeg para u vozilu koje je bilo parkirano na parkingu ragbi kluba Birčgruv.

Tužilac Brajan Simpson rekao je na sudu da nijedno od njih dvoje ne može da se sjeti puno stvari koje su se dogodile zbog velike konzumacije alkohola.

Advokat tužilaštva je sudu pokazao snimak sigurnosne kamere koji je izvučen iz ragbi kluba.

Jedan ugao prikazuje samo automobil i ono što izgleda kao tučnjavaa koja se dešava u njemu prije nego što su i podnosilac žalbe i optužena izašli iz vozila.

Drugi ugao, daje mnogo jasniji pogled na ono što se dogodilo nakon što su izašli iz vozila.

Rebeka Tomas je ušla u auto, ovaj put na sjedište za volanom, dok se Robinson udaljava od ragbi kluba ka ulazu na parking.

Tada se jasno vidi kako vozilo kojim je upravljala optužena skreće i gazi Robinsona i zatim odlazi.

Na snimku se jasno vidi kako je Robinsona udario automobil i prevrnuo ga na haubu prije nego što je pao i ostavljen da leži na zemlji.

Ova 37-godišnjakinja će morati 12 sedmica plaćati 154 funte i morat će da se liječi u mentalnoj ustanovi u periodu od 12 mjeseci, zajedno sa 30-satnom rehabilitacijom.

Okrivljena je također lišena dozvole za upravljanje vozilom na 12 mjeseci i moći ponovo da vozi tek nakon ponovo položenog vozačkog ispita.

avaz.ba