Početna Vijesti Ugašeni mladi životi: Iz ruševina u Turskoj izvučena tijela odbojkašica!

Ugašeni mladi životi: Iz ruševina u Turskoj izvučena tijela odbojkašica!

Broj nastradalih u katastrofalnom zemljotresu u Turskoj i Siriji raste kako vrijeme prolazi, a odbojkaški savez Turske saopštio je da su još četiri mlada života ugašena.

Iz ruševina su izvučena tijela četiri odbojkašice: Gozde Ozturk, Ahsen Baš, Dilek Mucuk i Irem Kurtoglu.

“Sa dubokom tugom smo saznali da su u zemljotresu preminuli sportisti Rasus Kimia Hatai odbojkaškog tima Gozde Ozturk, Dilek Mučuk, Ahsen Baš i Irem Kurtoglu. Neka se Bog smiluje našim sportistima i svim našim građanima koji su izgubili živote. Naše saučešće njihovim porodicama i našoj naciji, a povrijeđenima želimo brz oporavak”, piše u saopštenju OS Turske.

Spasioci u Turskoj izvukli su još nekoliko preživjelih iz ruševina, više od nedjelju dana nakon što je serija snažnih zemljotresa pogodila tu zemlju i Siriju, dok je sada pažnja javnosti usmjerena na pomoć ljudima koji nemaju ni krov nad glavom ni dovoljno hrane.

Broj žrtava katastrofe porastao je na više od 41.000, gradovi u obe zemlje su razoreni, a mnogi preživjeli nemaju sklonište na izuzetno niskim temperaturama.

U Turskoj je stradalo više od 35.000 ljudi, što je najsmrtonosnija slična katastrofa od osnivanja zemlje prije 100 godina.

ekskluziva.ba